Hlavní obsah

Po ráně pukem do hlavy vezli rozhodčího do nemocnice. Měl jsem strach, přiznal obránce Štich

Praha
Aktualizováno

Poklidný průběh extraligového utkání Slavie s Kladnem nerušil ošklivě vyhlížející moment z 37. minuty. Při přesilovce hostů se obránce Pražanů David Štich snažil odpálit puk z obranného pásma, ale prudké vyhození trefilo v rohu kluziště nešťastně do hlavy jednoho z dvojice hlavních rozhodčích Tomáše Horáka. Ten se skácel k ledu, na němž zůstaly výrazné krvavé stopy, O2 Arena na chvíli ztichla.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zraněný hlavní rozhodčí Tomáš Horák opouští po zásahu pukem ledovou plochu na nosítkách.

Článek

„Jejich bek nahodil za bránu a za mnou jel hráč, tak jsem se snažil odpálit puk o mantinel, jak to vždycky dělám. Rozhodčímu to šlo bohužel přímo do hlavy,“ popisoval inkriminovaný moment Štich, který bohužel puk trefil dost razantně. „Nešel po ledě, tak jsem se ho snažil trefit golfákem. A šlo to přímo pod helmu,“ doplnil.

„Měl jsem strach,“ přiznával Štich. „Viděl jsem, že tam je dost krve, tak jsem volal doktora, aby přiběhnul,“ líčil. Ke zraněnému rozhodčímu se pak rychle seběhli lékaři domácího týmu a po chvíli bylo třeba i pojízdných nosítek, na nichž sudího odvezli z ledové plochy.

Zamířil na Bulovku

Když Horák, který je letos nováčkem mezi extraligovými rozhodčími, opouštěl led, byl při vědomí, s podezřením na otřes mozku byl převezen do nemocnice Na Bulovce.

„Měl jsem ten moment v hlavě i pak o přestávce. Není nic příjemného, když někoho trefíte do hlavy a je tam tolik krve. Určitě se přes vedoucího nebo našeho doktora budu zajímat, jak na tom rozhodčí je, snad dostanu dobré zprávy,“ věřil Štich.

Zbytek utkání, které Slavia vyhrála díky trefě posily z Pardubic Jana Koláře 1:0, dopískala trojice rozhodčích v čele s jediným hlavním Vladimírem Pešinou.

Reklama