Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 5:1Kometa ukončila sérii čtyř venkovních vítězství Vítkovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Svoboda 1 : 0
30. Kováčik 2 : 0
30. Němec 3 : 0
37. Svačina 3 : 1
51. Kuboš 4 : 1
52. Koreis 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili v 17. kole extraligy Vítkovice 5:1. O vítězství rozhodla Kometa v polovině zápasu, kdy v rozmezí 16 sekund vstřelila dvě branky a další dva rychlé góly přidala v závěrečné třetině. Vítkovice prohrály po čtyřech vítězstvích na ledě soupeřů a v Brně už čtyři roky nevyhrály.

Článek

Do sestavy Komety se vrátili uzdravení střední útočníci Čermák a Koreis, jejichž přítomnost dodala týmu herní pohodu. Ovšem v úvodních minutách se Vítkovice povzbuzené předcházející úspěšnou sérií na ledě soupeřů pustily s vervou do svého soupeře. Brňané si drželi čisté konto jen díky brankáři Čiliakovi a také nepřesné koncovce soupeře. Z tlaku protivníka se postupně ale Kometa dostala, postupně srovnala krok a rychle převzala režii hry. V 9. minutě Tomáš Svoboda poprvé překonal mladého brankáře Dolejše.

Ve druhé třetině se dostali Brňané do drtivého tlaku, ke kterému jim pomohlo postupně pět přesilovek za sebou. V prvních dvou početních výhodách se svěřenci kouče Kýhose hledali, jejich kombinace skřípala a jen s obtížemi se dostávali k zakončení. Až při vyloučení Svačiny Brňané zužitkovali v polovině zápasu po tvrdé střele obránce Kováčika přesilovku.

O pouhých 16 sekund později přidal Němec třetí branku domácího týmu. V tu chvíli nevěděli vítkovičtí hokejisté kam dříve skočit. Trenér Oremus si proto vzal oddechový čas. I když se průběh zápasu příliš nezměnil, zlepšili hosté alespoň hru v defenzívě.

Teprve v závěru druhé třetiny Vítkovice srovnaly krok a ve 37. minutě Svačina poprvé překonal brankáře Čiliaka. Závěrečnou část zápasu poznamenala nervozita a častá vyloučení. Vítkovicím se naskytlo několik možností ke korekci výsledku. Brňané se ale i v početním oslabení ubránili a naopak dalšími góly Kuboše a Němce v rozmezí 36 sekund potvrdili své jednoznačné vítězství.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. T. Svoboda (Jakub Svoboda), 30. Kováčik (H. Zohorna, Čermák), 30. Němec (J. Káňa II, Kuboš), 51. Kuboš (Žižka, Němec), 52. Koreis (Kováčik) - 37. Svačina (Sloboda, Kudělka). Rozhodčí: Hradil, Polák - Jindra, Skopal. Vyloučení: 8:8, navíc Čermák - Strapáč oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Dujsík, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, Čermák, Jakub Svoboda - T. Svoboda, Němec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian - Mrázek, Koreis, Holec. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Vítkovice: Dolejš - M. Hruška, Barinka, Sloboda, L. Kovář, Štencel, Kudělka, Dudáš, Bail - J. Káňa, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, M. Hlinka, Szturc - Vandas, Valčák, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice