Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 1:4Pardubice vyhrály v Kladně a ukončily sérii pěti porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Tenkrát 1 : 0
34. Radil 1 : 1
39. Nosek 1 : 2
46. P. Sýkora 1 : 3
56. P. Sýkora 1 : 4
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Pardubic vyhráli v 17. kole extraligy na ledě Kladna 4:1 a ukončili tak sérii pěti porážek. Domácí Rytíři sice vedli od 15. minuty po trefě Petra Tenkráta, ale ve druhé třetině otočili stav Lukáš Radil s Tomášem Noskem a v závěrečném dějství pečetil výsledek dvěma góly Petr Sýkora.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Kladna Tomáš Kaberle (vlevo) a brankář Pardubic Dušan Salfický v utkání 17. kola Tipsport extraligy

Článek

Východočeši začali aktivně a prakticky úvodních pět minut se hrálo v obranném pásmu Kladna. Hosté z tlaku ale vedení nevytěžili. Rytíři postupně přebírali iniciativu. Strnad ale netrefil poloodkrytou branku a potom se dvakrát dostal do velkých příležitostí nejlepší kladenský střelec Treille, ale veterán Salfický v brance hostů předvedl skvělé zákroky.

Přesto nakonec aktivita domácích vyústila ve vedoucí gól. Tenkrát se z otočky trefil přímo do pravé horního rohu. Kladno mohlo náskok zvýšit při 48 vteřin trvající přesilovce pěti proti třem, ale Salfický svůj tým podržel.

Kladno mohlo zvýšit ve 33. minutě, ale Tenkrát ve velké šanci neuspěl. Vzápětí fauloval Doudera kanonýra Sýkoru, který ale trestné střílení neproměnil. Východočeši se ale brzy dočkali vyrovnání, když Cháberu překonal Radil. Skóre otočily Pardubice 71 vteřin před druhou pauzou, když Gregorcův pas zpracoval na útočné modré čáře Nosek a únik zakončil úspěšným blafákem.

V poslední dvacetiminutovce působili svěřenci trenéra Vojty nervózním dojmem a hosté pojistili náskok. Nejdříve dvakrát nevyužili přečíslení, ale pak přišla akce po ose Semorád, Zohorna, Sýkora, který si spravil chuť po neproměněné penaltě. V 56. minutě se prosadil Sýkora znovu, když nadvakrát překonal Cháberu.

17. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Tenkrát (Hlaváč, Patera) - 34. Radil (Kousal, T. Nosek), 39. T. Nosek (Gregorc), 46. P. Sýkora (T. Zohorna, Semorád), 56. P. Sýkora (Ďaloga). Rozhodčí: Pavlovič, Hrubý - Flegl, Štofa. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 3451.
Kladno: Chábera (55. Cikánek) - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházeka, Doudera, P. Hořava, Jankovič, Černošek - Hlaváč, Patera, Tenkrát - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Eberle, Kuchler, Machač - Strnad, Lukáč, Havlíček. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Pardubice: Salfický - Benák, Ďaloga, Píša, V. Kočí, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, Kousal, T. Nosek - Tybor, Marha, Starý - Půhoný, Číp, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články