Hlavní obsah

Kolik to asi skončí teď, říkal si Bednář, když Slavia rozjela další pirátskou přestřelku

Praha

Když na konci září zavítali hokejisté Slavie do Chomutova, utkání se zvrhlo v divokou přestřelku, která přinesla třináct branek a výhru Pražanů po samostatných nájezdech. U sešívaných věc takřka nevídaná, když si zakládají na hře postavené na defenzivě. Ve středu se oba celky potkaly znovu. A výsledek? Tři tisíce přítomných fanoušků opět viděly gólové hody.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaroslav Bednář ze Slavie oslavuje svůj gól.

Článek
Fotogalerie

Taky že si forvard červenobílých Jaroslav Bednář v šatně po první třetině, kterou Piráti vyhráli 3:2, duel na severu Čech vybavil. „Vzpomněl jsem si na to okamžitě. A hned jsem si říkal, kolik to asi tak skončí teď. Hlavně jsem si přál, ať vítězně," přiznával nejproduktivnější slávista, jenž nakonec v prodloužení vstřelil vítězný gól na 5:4 a zároveň si připsal i asistenci.

Po zápase se v něm však mísily smíšené pocity. Sešívaní totiž třikrát dotáhli náskok hostů, když se však konečně dostali do vedení, jednadvacet vteřin před třetí sirénou o něj přišli. „Spíš převažuje zklamání, protože jsme neurvali tři body. I když dva jsou na druhou stranu taky dobré. Proti poslednímu mužstvu ale musíte odevzdat stoprocentní výkon, jako byste hráli proti prvnímu," říkal Bednář, který měl k představení svého týmu výhrady.

„Zvlášť v první třetině to nebylo nejlepší. Prostě takový hurá hokej po reprezentační pauze, v našem obranném pásmu jsme se dopouštěli mraků chyb. Musíme se srovnat a vrátit k defenzivnímu hokeji, který jsme hráli ze začátku sezóny," uvědomuje si Bednář.

Hruška: Bod je pro nás zlatý

„Bojovali jsme, nic nevzdali, takže bod je pro nás zlatý. I když kvůli průběhu zamrzí, že jich není víc," tvrdil útočník Pirátů David Hruška, jenž vstřelil dva góly hostů, včetně toho na 4:4, v prodloužení se ale nechal za faul vysokou holí zbytečně vyloučit a červenobílí následnou přesilovku 4 na 3 přetavili ve vítězný gól. „Jenže to moje vyloučení bylo hodně sporné, hokejka šla na hokejku. Pak už to bylo vabank," věděl Hruška.

Chomutov si tak pod vedením nového kouče Josefa Turka připsal už pátou porážku v řadě a dál zůstává na samém chvostu tabulky. „Ale hrají pěkný útočný hokej a pro mě samotného je překvapení, že jsou v tabulce dole, protože v sestavě mají velká jména," podivuje se Bednář.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín