Hlavní obsah

Kladno - Sparta 2:5Kladno popáté v řadě nebodovalo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kumstát 0 : 1
21. Rolinek 0 : 2
22. Ton 0 : 3
35. Hlaváč 1 : 3
36. Přibyl 1 : 4
54. Hořava 2 : 4
60. Rolinek 2 : 5
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Kladna prohráli v 20. kole extraligy s vedoucí Spartou 2:5 a popáté za sebou nebodovali. Rytíři v této černé sérii vstřelili jen čtyři branky. Sparta naopak bodovala podesáté za sebou a z toho devětkrát vyhrála.

Článek

Spartě vyšel vstup do utkání a už v 59. vteřině otevřela skóre, když dostal prostor k zakončení Kumstát. Na druhé straně Pöpperle ve čtvrté minutě vyřešil závar, Cháberu prověřil Pech. V osmé minutě šli pykat zároveň Švrček s Kubátem, ale Kladno dlouhou přesilovku nevyužilo a 35 sekund před jejím koncem ji ještě přerušilo trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. Vyrovnat pak mohl ve 13. minutě Bajaruns.

Pražané sice na konci úvodní části nevyužili první kompletní přesilovku, ale po 25 vteřinách druhého dějství zvýšili. Rolinek se dostal sám před Cháberu a překonal jej bekhendovým blafákem mezi nohy. Za 49 sekund při vyloučení Růžičky na dvě plus dvě minuty upravil už na 3:0 po Hlinkově přihrávce Ton.

Domácí pak nevyužili dvě přesilovky, ale snížení se dočkali v 35. minutě, když po přečíslení dvou na jednoho vyzval ke skórování Dalecký Hlaváče. Čekání Rytířů na gól tak skončilo po 199 minutách a 51 vteřinách. Za 67 sekund už to bylo opět o tři branky, když po chybě domácích Ivan Rachůnek připravil snadný gól pro Přibyla.

Sparta mohla opět udeřit v úvodu třetí třetiny, ale Buchtele tentokrát neuspěl. Zkorigovat stav mohl Růžička a Pöpperle kryl i následnou ránu Miloslava Hořavy. Ten se dočkal v 54. minutě při Švrčkově trestu, kdy se trefil přesně k levé tyči.

Rytíři ožili, blízko snížení na rozdíl jediného gólu byli Bajaruns s Daleckým, ale sparťanský gólman se vyznamenal. Tlak domácích pokračoval, ale Sparta se ubránila na konci i při Klimkově trestu. Naopak při power play dovršil výsledek do prázdné branky po akci Ivana Rachůnka Rolinek.

20. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 35. Hlaváč (Dalecký), 54. M. Hořava (Patera) - 1. Kumstát (Přibyl), 21. Rolinek (P. Ton, J. Hlinka), 22. P. Ton (J. Hlinka, Pilař), 36. Přibyl (I. Rachůnek), 60. Rolinek (I. Rachůnek). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:6, navíc Philipp (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3697.
Kladno: Chábera - Doudera, T. Kaberle, David Růžička, Majeský, L. Procházka, P. Hořava, Černošek - Tenkrát, Patera, M. Hořava - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Bajaruns, Dalecký, Hlaváč - Strnad, Machač, Havlíček. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Švrček, Krejčík, Sičák, Philipp, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Simon, Bahenský, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: