Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 2:1 SNKladno ukončilo sérii pěti porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Boháč 0 : 1
37. Patera 1 : 1
65. Hořava (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna porazili ve 21. kole extraligy Plzeň 2:1 po samostatných nájezdech a ukončili sérii pěti porážek. O výhře Rytířů rozhodl Miloslav Hořava. Středočeši tak porazili úřadujícího mistra i podruhé v sezóně a ukončili sérii tří výher Indiánů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Kladna Tomáš Kaberle oslavuje gól

Článek

Rytíři začali snahu o ukončení černé série aktivně, i díky brzké přesilové hře trávili hodně času v útočném pásmu. Snažili se i často střílet, ale většinou nepřesně. Nejblíže k otevření skóre byl Treille, ale Mensatora překonat nedokázal.

Indiáni, kteří na ledě Kladna nově postrádali potrestaného Dudu i Josefa Straku s Kratěnou, čekali na svou šanci, která přišla také v početní výhodě. Hned dvakrát za sebou byl vyloučen Majeský, Chábera si ale poradil s pokusy Jeřábka i Boháče a udržel nulu. Po druhém návratu Majeského na led si ale plzeňský bek najel do ideální pozice a zamířil přesně. Hosté tak vedli 1:0.

Spolehlivý Mensator se svými spoluhráči poté dlouho držel těsný náskok. Vyrovnat mohl ve 32. minutě Hlaváč, ale neuspěl stejně jako následně po přečíslení dva na jednoho Tenkrát. Letní posila se Sparty se ale v 37. minutě podílela na vyrovnání. Tenkrát obkroužil branku a našel u druhé tyčky připraveného Pateru, který překonal Mensatora.

Do vedení se mohlo Kladno dostat na začátku třetí třetiny, kdy se domácím podařilo protlačit puk za Mensatorova záda, ale ještě před tím, než přešel brankovou čáru, stihl jej odehrát Boháč. Verdikt potvrdil i videorozhodčí. Když ani jeden z týmů nedokázal ve třetí části využít ani přesilovku, skončilo utkání v normální hrací době nerozhodně.

V nastavené pětiminutovce byli mírně aktivnější Rytíři, Mensatora ale podruhé překonat nedokázali. O držiteli druhého bodu tak rozhodly samostatné nájezdy. V těch byli úspěšnější domácí, když se prosadil jako jediný Miloslav Hořava.

21. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Patera (Tenkrát), rozhodující sam. nájezd M. Hořava - 15. Boháč (T. Sýkora). Rozhodčí: Turčan, Pavlovič - Lhotský, Pouzar. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 2625.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, Majeský, Jankovič, L. Procházka, P. Hořava, Doudera - Tenkrát, Patera, M. Hořava - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Bajaruns, Dalecký, Hlaváč - Strnad, Machač, Havlíček. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Plzeň: Mensator - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Boháč - Š. Novotný, Kašpařík, J. Sýkora - Lev, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Petruška. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: