Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 0:2Pardubice vyhrály v Liberci, neprůstřelnost Melicherčíka skončila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Cetkovský 0 : 1
29. P. Sýkora 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 22. kole Tipsport extraligy na ledě Liberce 2:0 a ukončili neprůstřelnost gólmana Bílých Tygrů Marcela Melicherčíka. Slovenský gólman inkasoval po 224 minutách a 20 vteřinách a ztratil šanci zaútočit na rekord Vladimíra Hudáčka. Ten v sezóně 1999/2000 v dresu Zlína nedostal branku 262 minut a 51 vteřin.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pardubický útočník Jiří Cetkovský se raduje z gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Melicherčíkovu sérii bez gólů ukončil ve 29. minutě Jiří Cetkovský a hned za 27 sekund přidal druhou branku Petr Sýkora. Druhé čisté konto v sezóně vychytal pardubický gólman Dušan Salfický.

Lepší vstup do utkání předvedli hosté z Pardubic, kteří si hned v úvodu po Vampolově faulu zahráli přesilovku. Na Melicherčíka však nevyslali žádnou střelu. To Bílí Tygři sehráli početní výhodu lépe, Nedvěd našel v ideální pozici Vampolu, ten však těsně přestřelil.

Poté nebezpečně tečoval Nedvědovo nahození Urban, Salfický s vypětím všech sil udržel kotouč před brankovou čárou. V závěru úvodní třetiny se snažil po objetí branky zasunout puk opět Vampola, pardubický brankář byl ale včas u své tyče.

V úvodu druhého dějství si Severočeši zahráli přesilovou hru. Skóre mohl otevřít Čakajík, před odkrytou brankou však trestuhodně minul. Snad ještě větší možnost měl vzápětí Víšek, ani ten ale puk za Salfického záda nedostal. Nevyužité šance mohly domácí hodně mrzet.

Pardubice skórovaly dvakrát během 27 vteřin

V polovině utkání se na brankovišti prosadil důrazný Cetkovský, odčaroval kouzlo brankáře Melicherčíka a poslal hosty do vedení. A pro Liberec bylo ještě hůř. Po 27 vteřinách se do úniku dostal Sýkora a chladnokrevně zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Do tříbrankového trháku mohl na začátku třetí třetiny Pardubice poslat Endál, Melicherčík si s jeho dobře mířenou střelou poradil. Severočeši se snažili tlačit do útoku, ale dobře fungující obrana hostů je do šancí příliš nepouštěla. Výjimkou byla akce Valského, který z křídla trefil spojnici břevna a tyče.

Necelé tři minuty před koncem fauloval Kočí, domácí trenér Hynek si vzal oddechový čas a sáhl ke hře bez brankáře. Tento risk však Bílým Tygrům gólový efekt nepřinesl a Pardubice již své cenné vítězství ubránily.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Cetkovský (Semorád, Benák), 29. P. Sýkora (Endál). Rozhodčí: Šindler, Lacina - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4471.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Derner, Voráček, Výtisk, Šimek, Čakajík, Vitásek - T. Urban, Nedvěd, Bulíř - Bartek, Vampola, Bulík - Valský, Filipi, Víšek - Pospíšil, Zacha, J. Vlach. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Pardubice: Salfický - Píša, V. Kočí, Benák, Zdráhal, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Marha, Endál - Cetkovský, T. Zohorna, Semorád - Radil, T. Nosek, Kousal. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama