Hlavní obsah

Sparta neodolala zlínské smršti a její série skončila. Kometa ozdobila oslavy výhrou

Praha
Aktualizováno

V 25. kole Tipsport extraligy skončila čtrnáct utkání čítající šňůra neporazitelnosti hokejistů pražské Sparty. Po divoké přestřelce lídr soutěže prohrál ve Zlíně 5:6, přestože po první třetině vedl 4:1. V tabulce druhý Hradec Králové porazil zásluhou pěti gólů v závěrečné dvacetiminutovce Liberec 5:2 a stáhl náskok Sparty na sedm bodů. V dalších pátečních zápasech prohrály Vítkovice doma s Litvínovem 1:2 v prodloužení, stejným výsledkem přehrály Pardubice na svém ledě Třinec. Brno proti Kladnu v rámci oslav 60. výročí založení klubu nepřipustilo komplikace, vyhrálo 4:0 a brankář Marek Čiliak udržel počtvrté v sezóně čisté konto.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost Zlína po třetím gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

V první třetině nic nenasvědčovalo tomu, že by Sparta měla o svoji unikátní sérii přijít. Na vedoucí Tesaříkův gól odpověděli Holešovičtí čtyřmi zásahy a vyhnali brankáře Horčičku z ledu. Jenže v prostřední části jakoby vyjel na led úplně jiný zlínský tým. V rozmezí necelých pěti minut sparťanský brankář Král, syn šéfa hokejového svazu, čtyřikrát (!) inkasoval a rovněž se pakoval na střídačku.

V dramatickém souboji už brankářská jednička hostí Pöpperle inkasoval jen jednou, ale Zámorského trefa minutu a čtvrt před koncem byla vítězná. Domácí tak Pražanům oplatili prohru z prvního měření sil, šest gólů padlo v nerovnovážném počtu hráčů na ledě.

Hokejisté Komety u příležitosti oslav šedesátého výročí klubu přehráli Kladno, jemuž se  v brněnské areně dlouhodobě nedaří: Rytíři ve vzájemných zápasech vyšli na ledě Brna podeváté za sebou naprázdno. Domácí si zajistili pohodlný náskok 3:0 již v úvodní třetině, kladenský Dalecký po přestávce nedokázal domácího brankáře překonat ani z trestného střílení.

Brněnští nastoupili v každé třetině v jiných dresech. Začali v historických trikotech se znakem Rudé hvězdy, ve druhé části měli na prsou logo ZKL Brno a do třetí oblékli současné dresy. Všechny tři podepsané sady půjdou ve středu 4. prosince do internetové aukce.

Hradec předvedl obrat. Proti Liberci už podruhé

Hradec vyhrál osmý z posledních devíti zápasů díky skvělému obratu v poslední části, v níž díky pěti trefám porazil Liberec. Vítězové předvedli něco podobného jako v prvním měření sil obou týmů, kdy Bílí Tygři nad soupeřem vedli v polovině druhé třetiny 6:2, Mountfield ale zvedl hlavu a nakonec si z města pod Ještědem odvezl dva body za výhru 7:6 v prodloužení.

Báječný obrat se povedl i Pardubicím, které porazily Třinec 2:1 v prodloužení a připsaly si čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. Ocelářům zasadil první ránu 99 sekund před vypršením normální hrací doby při hře bez brankáře Radil, jenž poslal zápas do nastaveného času, a v něm po pouhých 55 vteřinách rozhodl svým devátým gólem v sezóně o vítězství domácích Nosek.

Litvínov prodloužil sérii

Vítkovicím se nedaří, vyhrály jediný z posledních šesti duelů, proti Litvínovu vydolovaly alespoň bod. Hosté vedli po trefě veterána Martina Ručinského v oslabení, ale domácí v závěrečném zoufalém tlaku odvolali brankáře a při početní výhodě 6 na 4 necelých pět minut před koncem pokazil Francouzovi čisté konto Svačina. V prodloužení se však radovali Severočeši: Hanzl vyjel zpoza branky a vystřelil hostům bod navíc. Litvínovu se pod vedením nového kouče Radima Rulíka daří, bodoval už v deseti z 11 posledních zápasů.

Ve čtvrteční předehrávce zdolal mistr z Plzně tým Chomutova 2:1 a upevnil si třetí příčku v tabulce. Pirátům nepomohla ani čerstvá posila - kanadský útočník Mark Bomersback, který v sezóně 2009/10 zářil právě v dresu západočeského celku.

Zápas Slavia - Karlovy Vary (3:2 po sam. nájezdech) se hrál již 29. října.

Hokejová Tipsport extraliga, 25. kolo:
Vítkovice - Litvínov 1:2 v prodlouženíon-line
Branky: 56.  Svačina - 37. Ručinský, 62. Hanzl
Zlín - Sparta 6:5on-line
Branky: 4. Tesařík, 21. Honejsek, 23. Balaštík, 25. Leška, 26. F. Čech, 59. Zámorský - 5. a 19. Pilař, 9. Rolinek, 18. Švrček, 38. Pech
Mountfield HK - Liberec 5:2on-line
Branky: 43. a 47. Šimánek, 46. Dej, 52. Červený, 60. Mertl - 4. Bartek, 35. Valský
Pardubice - Třinec 2:1 v prodlouženíon-line
Branky: 59. Radil, 61. Nosek - 14. Polanský
Brno - Kladno 4:0on-line
Branky: 2. Burian, 14. J. Káňa, 20. Čermák, 49. V. Němec
Předehráno ve čtvrtek:
Chomutov - Plzeň 1:2
Předehráno 29. října:
Slavia - Karlovy Vary 3:2 po sam. náj.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice