Hlavní obsah

Slavia udolala v nájezdech Pardubice. Litvínov nasázel Bílým Tygrům osm branek

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince utnuli čtyřzápasovou šňůru porážek, když v rámci 29. kola Tipsport extraligy zdolali doma Zlín 2:1. Litvínov deklasoval v severočeském derby Liberec 8:3, když v utkání využil hned šest přesilovek. Slavia udolala Pardubice 5:4 po samostatných nájezdech. Dovednostní činnost rozhodovala i v souboji mezi Karlovými Vary a Hradcem Králové. Lépe si v ní počínali hostující Východočeši, kteří si odvezli dva body za výhru 2:1. Brno otočilo duel s posledním Chomutovem a zvítězilo 4:2. Kladno podlehlo před vlastním publikem Vítkovicím 1:2.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávistický útočník Jaroslav Bednář (vpravo) se s brankářem Dominikem Furchem raduje z výhry nad Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí zadělali na tříbodový zisk v prostřední části hry, kdy se nejprve trefil Galvas a poté v přesilovce Krejčí. Zlínští v závěrečném dějství už jen zkorigovali stav zásluhou Lešky. Berani po předchozích čtyřech utkáních, v nichž bodovali, vyšli tentokrát naprázdno. S Oceláři prohráli potřetí v probíhajícím ročníku.

Napínavý zápas viděli diváci v pražské O2 areně. Domácí Slavia v rozmezí 35. a 37. minuty odskočila Pardubicím na rozdíl dvou branek. Jenže Východočeši manko ve třetí třetině díky Kousalovi s Endálem smazali. V 56. minutě však vrátil červenobílým jednogólový náskok Bednář a vypadalo to, že Slavia si už závěr pohlídá. Jenže uběhlo jen 46 vteřin a Nosek svým druhým zásahem v utkání poslal duel do prodloužení.

To vítěze neurčilo a na řadu přišly nájezdy, v nichž byli úspěšnější sešívaní. Bonusový bod jim zařídil Bednář. Slavia porazila Pardubice potřetí v sezóně, celkově pak popáté za sebou. Vedle Bednáře a pardubického Noska skóroval dvakrát v zápase i slávistický obránce Valach.

Šimánek zařídil Hradci dva body

V tabulce druhý Hradec Králové vedl v Karlových Varech od 22. minuty po trefě Mertla. Na začátku třetí periody ovšem srovnal Vlach a zápas nakonec musely rozřešit až samostatné nájezdy, které ve třetí sérii ukončil hostující kapitán Šimánek. Mountfield vyhrál sedm z posledních osmi střetnutí a na vedoucí Spartu ztrácí deset bodů. Energie zůstává dvanáctá.

Brno se sice proti Chomutovu dvě třetiny trápilo, z výhry se přesto těšilo. Pirátům obstaral vedení v 9. minutě Kubinčák. Těsný náskok drželi Severočeši až do 32. minuty, kdy srovnal Žižka. Kometa pak na začátku závěrečné dvacetiminutovky nasadila k trháku. Nejprve skóroval Čermák a vzápětí se prosadil z nařízeného trestného střílení Němec. Bomersback v 50. minutě ještě vykřesal hostům jiskru naděje, jenže při power play pojistil Moravanům tři body střelou do prázdné klece Burian. Kometa vyhrála devět z posledních deseti domácích utkání a posunula se v tabulce na čtvrtou pozici. Na třetí Plzeň ztrácí bod.

Bílí Tygři utrpěli v Litvínově debakl

Litvínov měl proti Liberci raketový nástup. Ve 4. minutě otevřel skóre Jánský a poté třemi využitými početními výhodami v podstatě rozhodl o své výhře. V 6. minutě skóroval Hübl a Schwarz přepustil své místo mezi třemi tyčemi Melicherčíkovi. Ten ale dlouho čisté konto neudržel. Hübl svým druhým zásahem v zápase zvýšil na 3.0 a v 9. minutě přidal Trávníček čtvrtý gól. Verva nakonec zvítězila 8:3, hattrickem se blýskl Hübl, třemi brankami zmírnil porážku Bílých Tygrů Bulík. Domácí díky tomuto triumfu přeskočili svého nedělního protivníka v tabulce a jsou desátí.

Po dvou porážkách zabraly Vítkovice, které si odvezly plný bodový zisk z Kladna. Rytíři přitom začali slibně, když ve 3. minutě otevřel skóre Bajaruns. Jenže radost vydržela domácím pouhých 54 vteřin, když z přesilovky srovnal Szturc. Ve 13. minutě navíc Ostravané překlopili výsledek poté, co se trefil Huna. Dalších branek se už diváci nedočkali. Rytíři prohráli pět z posledních šesti utkání a jsou nadále předposlední.

Hokejová Tipsport extraliga, 29. kolo:
Slavia - Pardubice 5:4 po sam. náj.
Branky: 56. a rozh. nájezd Bednář, 5. a 35. Valach, 37. T. Doležal - 7. a 57. T. Nosek, 46. Kousal, 52. Endál.
Třinec - Zlín 2:1
Branky: 27. Galvas, 35. Krejčí - 51. Leška.
Karlovy Vary - Hradec Králové 1:2 po sam. náj.
Branky: 43. Roman Vlach - 22. Mertl, rozh. nájezd Šimánek.
Brno - Chomutov 4:2
Branky: 32. Žižka, 47. L. Čermák, 48. Němec z tr. střílení, 59. Burian - 9. Kubinčák, 50. Bomersback.
Litvínov - Liberec 8:3
Branky: 6., 8. a 59. V. Hübl, 4. Jánský, 9. Trávníček, 33. Zeman, 39. Ručinský, 58. Černý - 20., 33. a 58. Bulík.
Kladno - Vítkovice 1:2
Branky: 2. Bajaruns - 3. Szturc, 13. Huna.

Reklama

Související témata: