Hlavní obsah

Trest pro Kubinu: 200 tisíc a stop na 15 zápasů

PRAHA

Slova o podjatosti rozhodčího Petra Boliny přišla obránce Vítkovic Pavla Kubinu pěkně draho. Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje mu ve středu vyměřila pokutu 200 tisíc korun a navíc mu zastavila činnost na patnáct zápasů.

Článek

Kubina se do Boliny opřel po sedmém semifinálovém utkání play-off ve Zlíně, které rozhodlo o vyřazení Vítkovic. Reprezentační bek bezprostředně po utkání obvinil hlavního rozhodčího z korupce, později označil výkon sudích za 'sportovní zločin'. Kapitán Vítkovic byl podle rozhodnutí ve zkráceném řízení disciplinární komise potrestán za poškození dobrého jména extraligy a za urážky, hrubé chování a slovní napadení rozhodčího.

"Z Kubinova vyjádření, které zaslal nevyplynulo, že by jeho vážné obvinění bylo opodstatněné, naopak jím poškodil dobré jméno soutěže, proto jsme rozhodli o trestu, proti němuž lze do tří dnů podat odvolání. Pokuta je splatná k 31. květnu" vysvětlil ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Rozhodnutím disciplinárky se Kubina stal v tuzemském hokejovém dění rekordmanem, protože v české extralize ještě tak vysokou pokutou nikdo potrestaný nebyl. "Nic podobného jsme ještě neřešili," uvedl šéf extraligy.

:. ANKETA
Považujete trest pro Pavla Kubinu za přiměřený? Hlasujte v anketě na konci článku.

Kubina nechtěl rozhodnutí disciplinárky nijak komentovat. "K celé věci jsem už řekl dost a k trestu se nechci vůbec vyjadřovat," sdělil Právu Kubina. Disciplinárka též doporučila ke zvážení, zda hráče zařadit do přípravy na MS. "Je to jen naše výzva, rozhodnutí závisí na reprezentačním úseku výkonného výboru," vysvětlil Šulc s tím, že trestu neujdou ani Vítkovice, že nezajistily, aby se jejich hráč v den utkání nevyjadřoval k výkonu rozhodčích.

Bolina podal žalobu

Petr Bolina ve středu podal na Kubinu žalobu na ochranu osobnosti s požadavkem miliónového odškodného a učinil i trestní oznámení za pomluvu.

"Proti Kubinovým lživým tvrzením o mém arogantním a vulgárním chování vůči hráčům Vítkovic se důrazně ohrazuji a jsem doslova šokován, že nejprve o mně veřejně šířil tvrzení o mém podplacení a nyní se vyjadřuje tak, že mu nejsou známy žádné důkazy ani indicie, které by vedly k oprávněnosti takového obvinění," uvedl Bolina.

Reklama

Související témata: