Hlavní obsah

Zlín - Liberec 3:4Liberec vyhrál ve Zlíně a ukončil sérii proher s Berany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Vlach 0 : 1
6. Matějíček 1 : 1
8. Řezníček 2 : 1
17. Valský 2 : 2
22. Urban 2 : 3
36. Vlach 2 : 4
59. Veselý 3 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Liberce zvítězili ve 39. kole extraligy na ledě Zlína 4:3 a ukončili tak sérii tří porážek ve vzájemných soubojích s Berany. Po vyrovnané první třetině přidali Tygři dva góly ve druhém dějství. Jedním gólem a dvěma asistencemi se blýskl útočník Tomáš Urban. Liberec vyhrál potřetí v řadě, z toho podruhé za sebou na hřišti soupeře. Šňůra domácích porážek Zlína se protáhla na pět zápasů.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Tomáš Urban z Liberce dává třetí gól zlínskému brankáři Luboši Horčičkovi.

Článek

Do sestavy Zlína se po nemoci vrátil útočník Melenovský. Liberci scházel i nadále kapitán Petr Nedvěd, jehož místo v prvním útoku zaujal juniorský reprezentant Pavel Zacha.

V první třetině nebyla o dramatické okamžiky ani gólové situace nouze. Prvním střelcem byl Čech, jehož gól rozhodčí neuznal kvůli posunuté brance. Brankář Schwarz obdržel menší trest, který zůstal bez gólové odezvy. Poté vyfasoval čtyřminutový trest Urban. Ve vlastním oslabení ale poslal Tygry do vedení Vlach.

Zlínští se však nenechali zaskočit a góly Matějíčka a Řezníčka otočili skóre ve svůj prospěch. Druhý jmenovaný hráč uspěl střelou mezi Schwarzovy betony ve dvojnásobné přesilovce. Střelecký účet gólově bohaté třetiny uzavřel vyrovnávací trefou Valský.

Než se diváci stačili po první pauze posadit na svá místa, tak gólman Horčička kapituloval potřetí. Překonal jej Urban. Liberec měl územní převahu, ale jeho rozjezd zabrzdila dvě vyloučení v řadě. V přesilovkách Berani vážněji nezahrozili, a tak se o slovo opět přihlásili Tygři. Po ubráněných oslabeních přidal čtvrtou branku Jaroslav Vlach. Berani si v závěru třetiny vytvořili v přesilovce nápor, který ale utnula druhá siréna.

Zlínští zbytek přesilovky nevyužili. V poslední třetině Severočeši pozorně bránili svůj náskok. Okál sice prostřelil Schwarze, ale jeho gól neplatil kvůli ofsajdu. Domácí byli často vylučovaní, ale neinkasovali ani v téměř minutovém dvojnásobném oslabení. V závěrečných minutách vyfasoval čtyřminutový trest Bulíř. Zápas ještě zpestřila boxerská vložka mezi Okálem a Vitáskem. Zlín se dostal na dostřel při power play díky trefě Veselého, ale na vyrovnání už nedosáhl.

39. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 3:4 (2:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Matějíček (F. Čech), 8. Řezníček (Čajánek), 59. O. Veselý (Čajánek, F. Čech) - 5. J. Vlach, 17. Valský (Urban, Čakajík), 22. Urban (Vitásek, Bulík), 36. J. Vlach (Urban, Vampola). Rozhodčí: Hribik, Šír - Bryška, Štofa. Vyloučení: 9:11. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3984.
Zlín: Horčička - Marušák, Kotvan, Řezníček, Valenta, Matějíček, Urbanec - Balaštík, Leška, O. Veselý - Holík, Čajánek, Kubiš - Honejsek, Melenovský, F. Čech - Ondráček, Okál, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Vitásek, Gřegořek, Voráček, Výtisk, od 21. navíc J. Říha - Zacha, Vampola, Bulíř - Bartek, Bulík, Víšek - Valský, T. Urban, J. Vlach - Jass, Filippi, Kica. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články