Hlavní obsah

Pardubice - Brno 3:2Pardubice po čtyřech prohrách zabraly a zdolaly Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Němec 0 : 1
23. Tybor 1 : 1
24. Kováčik 1 : 2
35. Tybor 2 : 2
36. Somík 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli v 40. kole extraligy nad Kometou Brno 3:2 a zabrali po čtyřech zápasech bez bodu. Slavili díky trefám slovenských útočníků - dvakrát se trefil Radoslav Tybor a ve 36. minutě zaznamenal vítězný gól Radovan Somík. Pardubice zdolaly Kometu na čtvrtý pokus poprvé v sezóně. Hráči Brna prohráli pátý z posledních šesti zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Pardubic se radují z výhry.

Článek

Domácí tým nasadil novou posilu z ruského Omsku Pjanova a ten se hned v prvním střídání uvedl šikovnou přihrávkou do dobré šance Endálovi. Brno mělo v první třetině k dispozici hned tři přesilové hry a jednu využilo. Kempného prudký pas usměrnil do branky Němec.

Kometa pak v klidu odolávala útokům domácího celku a minutu před pauzou se už radovala z druhého gólu. Burian však kotouč do branky kopl nohou. Druhá třetina byla na brankové situace o poznání výživnější. Ve 23. minutě se přesně pod břevno trefil Tybor, ale za minutu vrátil Kometě vedení Kováčik, který úspěšně úřadoval kolem branky.

To byla na dlouhou dobu poslední brněnská radost. Pardubice směrem dopředu výrazně přidaly a na Trvaje pálily ze všech pozic. Brankář Komety odolával až do 35. minuty, kdy se v tísni opět prosadil Tybor. Za sedmdesát devět vteřin Pardubice poprvé v zápase vedly. Po akci Radila se k tyči trefil další slovenský útočník Somík.

Na tahu byli tentokrát hosté a v úvodu třetí třetiny sevřeli soupeře v jeho obranném pásmu. Hudáček úspěšně čelil zejména střelám od modré čáry. Po jedné takové se Kometa radovala z vyrovnání, ale kvůli zásahu vysokou holí nebyl gól uznán. Velkou šanci měl Jakub Svoboda, který se protáhl před Hudáčka, ale kotouč za čáru neprotlačil. Při hře bez brankáře pak Tomáš Svoboda trefil jen boční tyč. Hektický závěr domácí ustáli.

40. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Kometa Brno 3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Tybor (Kolář, Nahodil), 35. Tybor (Pjanov), 36. Somík (Radil, Ďaloga) - 10. Němec (Kempný, T. Svoboda), 24. Kováčik (J. Hruška). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:5, navíc T. Svoboda (Brno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 9121.
Pardubice: Hudáček - Zdráhal, Píša, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, Somík - Radil, T. Zohorna, T. Nosek - Kolář, Nahodil, Tybor - Endál, Pjanov, Číp. Trenéři: Venera a Říha ml.
Brno: Trvaj - Dujsík, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Žižka, Kuboš - Š. Novotný, J. Hruška, Jakub Svoboda - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, Koreis, Burian - P. Mrázek, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata: