Hlavní obsah

HOKEJ: Šest čtvrtfinalistů je jasných! Litvínov padl s Kladnem, šanci na předkolo nabízí Slavii, která zabrala v derby

Praha
Aktualizováno

Šest čtvrtfinalistů už je jasných! A také tři účastníky předkola potvrdilo 50. kolo hokejové extraligy. Zbývá jediné volné místo. Obsadí ho Litvínov, nebo Slavia? V tabulce jedenáctí červenobílí udolali v prodloužení Spartu. Dva body z derby je ponechávají v boji o play off, přitom už byli skoro odepisovaní. Teď velebí Kadlece, který rozhodl boj s lídrem tabulky v prodloužení. Desátý Litvínov prohrál s Kladnem 2:3, Liberec zvítězil nad Vítkovicemi 3:1 a pojistil si play off. Pardubice vzaly Varům zbývající naději na vyřazovací fázi, vyhrály 4:1.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Krenželok ze Slavie (vlevo) se raduje se spoluhráči Jakubem Langhammerem (20) a Jakubem Sklenářem (88) z prvního gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Tohle je sestava čtvrtfinalistů ze základní části: Sparta, Třinec, Plzeň, Zlín, Hradec Králové a Brno. Na předkolo už mohou zbrojit tyto týmy: Vítkovice, Pardubice a Liberec.

Mocný vzestup předvedlo v derby mužstvo Slavie, které nedávno vypadlo z desítky. V minulém kole na pozici pro předkolo slávisté nabrali pětibodovou ztrátu. Na Spartu si však i bez absentujícího Bednáře vyšlápli. Dvakrát vedli. K tříbodové výhře ovšem duel s celkem, kterému už o nic nešlo, nedovedli.

Alespoň dva body červenobílým zařídil Kadlec v přesilovce hned v prvních sekundách prodloužení. A pak už jen na dálku mohli sledovat, jak se litvínovský konkurent v boji o play off těžce trápí s Kladnem. Jakoby Litvínovští snad ani nechtěli do play off. Prohráli 2:3.

V závěrečných dvou kolech hrají slávisté s Karlovými Vary (v úterý) a končí v pátek možná klíčovým duelem s Litvínovem, který příště nastoupí ve Vítkovicích.

O potvrzení pozice mezi elitní šestkou a jistotu čtvrtfinále v Třinci usilovala brněnská Kometa. Nad Oceláři, kteří byli v ligovém pořadí třetí právě před Brnem, sice vedla, ale domácí potvrdili výtečnou formu. V osmém zápase v řadě neztratili ani bod. Co víc? Soupeři nadělili potupný desetigólový ranec. A už jsou druzí. Ale Kometa nemusí smutnit, za ní figurující Vítkovice padly v Liberci.

Severočeši se v závěru sezóny hodně zlepšili. Významně jim pomohl příchod slovenského brankáře Jána Lašáka, jenž si v dresu Bílých Tygrů připsal pátou výhru v šesti startech.  Ve třetí třetině mocně udeřili jeho spoluhráči v poli, vystříleli definitivu účasti v play off, hůře než desátí již neskončí. Zato vítkovické ambice dostat se do elitní šestky vzaly za své. Šestá Kometa má k dobru šest bodů a lepší vzájemnou bilanci.

Čtvrtfinále si na plzeňském ledě zajistil i Zlín. Indiáni sice vedli, Berani, kterým se v poslední době velmi daří, však nejen vyrovnali, ale šli i do vedení a nakonec ani pošesté v řadě neprohráli.

Hradci Králové se postavil beznadějně poslední Chomutov, jehož rekordní série porážek opět narostla - už na třiadvacet! A Mountfield má jisté čtvrtfinále.

50. kolo hokejové extraligy
Plzeň - Zlín 1:2
Branky: 25. Mozík - 31. Čajánek, 39. Balaštík
Slavia - Sparta 3:2 po prodloužení
Branky: 5. Krenželok, 27.Wharton, 61. Kadlec - 25. Philipp, 55. Kubát
Třinec - Brno 10:2
Branky: 36., 47. a 52. Martin Růžička, 7. Orsava, 10. Peterek, 28. Hrňa, 33. Galvas, 36. Zíb, 48. Adamský, 52. Květoň - 2. Němec., 50. Vondráček
Liberec - Vítkovice 3:1
Branky: 24. Bartek, 42. Výtisk, 42. Valský - 26. Húževka
Litvínov - Kladno 2:3
Branky: 7. Hübl, 50. Posmyk - 3. a 44. Tenkrát, 47. Hořava
Hradec Králové - Chomutov 2:0
Branky: 18. Tvrdík, 26. Šimánek
Karlovy Vary - Pardubice 1:4
Branky: 35. Hruška - 6. Ďaloga, 17. Endál, 39. Sýkora, 59. Nosek

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice