Hlavní obsah

Třinec - Brno 10:2Třinec rozdrtil Brno a poosmé v řadě naplno zabodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Němec 0 : 1
7. Orsava 1 : 1
10. Peterek 2 : 1
28. Hrňa 3 : 1
33. Galvas 4 : 1
36. Zíb 5 : 1
36. Růžička 6 : 1
47. Růžička 7 : 1
48. Adamský 8 : 1
50. Vondráček 8 : 2
52. Růžička 9 : 2
52. Květoň 10 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince rozdrtili v 50. kole extraligy Brno 10:2 a už poosmé v řadě byli stoprocentní. Kometa sice vedla již od druhé minuty, ale pak dostala osm gólů za sebou. Hattrickem se na debaklu Brna podílel famózně hrající Martin Růžička. Slezané v domácím prostředí vyhráli desáté utkání v řadě, od 3. prosince ve Werk aréně nepřišli ani o bod.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Martin Růžička.

Článek

Třinec hraje kolo od kola ve větší pohodě, ze které ho nerozhodila ani rychle inkasovaná branka. Už ve 20. sekundě mohl odstartovat třinecký brankostroj Adamský, ale spálil sólo na gólmana Čiliaka, který jeho střelu vyrazil lapačkou. Brno se poprvé nastěhovalo před Hrubce na konci úvodní minuty a byl z toho hned gól: Němec silou dominoval v brankovišti a pod gólmanem puk protlačil do brány.

Domácí však nevydařený úvod nedeprimoval a trpělivě roztáčeli kola svého náporu. Jejich projev zklidnil Orsava, který v šesté minutě vychytralou ranou zpoza Žižky překonal Čiliaka. Už v 10. minutě obrátil skóre Peterek, když zblízka dorazil puk za Čiliaka.

Opravdová pohroma se na Kometu sesypala ve druhé půli zápasu. Domácí od vedoucího gólu dostali ještě větší chuť. Třinec po ledě doslova létal, s chutí kombinoval a střílel góly. Hrňa ve 28. minutě zaskočil Čiliaka znovu šikovnou ranou švihem přes bránícího obránce, ale ani výměna brankářů a příchod Trvaje kanonádu nezastavil. Obránce Galvas se po pravém křídle drze až protáhl až před Trvaje a skóroval počtvrté.

Od čtvrtého gólu měl zápas chvilkami prvky exhibice. Zíb si bekhendem vychutnal Trvaje popáté a pak se dočkal i s obrovským elánem a ve dvou útocích hrající Růžička, jemuž už o 28 sekund později v přečísleni na šestý gól parádně přihrál Rákos.

Ani s vysokým skóre Oceláři neztráceli chuť. Hostující Novotný v úvodu třetí části neproměnil trestné střílení a následovala další třinecká smršť se čtyřmi góly během pěti minut. Závěr utkání ovládla do té doby střelecky nevýrazná elitní řada Ocelářů; Růžička s Adamským dvakrát rozebrali brněnskou obranu a Růžička pak ze svého klasického postu na levém křídle v přesilovce dovršil hattrick. Volání ochozů po desítce už za 32 sekund vyslyšel Květoň, který překvapil Trvaje ranou na bližší tyč.

Hosté mezitím sice díky Vondráčkově trefě po brejku snížili na 2:8, ale to byla slaboučká náplast na jejich utrpení. Jediné vítězství večera si Brno připsalo až necelé dvě minuty před konce, kdy Burian ve rvačce s přehledem vybodoval domácího Foltýna.

50. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 10:2 (2:1, 4:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 7. Orsava (Linhart), 10. Peterek (Hrňa, Zíb), 28. Hrňa (Peterek, Bonk), 33. Galvas (Polák, Bonk), 36. Zíb (Bonk, D. Květoň), 36. Martin Růžička (Rákos), 47. Martin Růžička, 48. Adamský (Roth, Hrubec), 52. Martin Růžička (Polanský, Linhart), 52. D. Květoň (D. Nosek, Foltýn) - 2. V. Němec (Dlapa, J. Káňa II), 50. Vondráček (Čermák, Kováčik). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Jindra, Skopal. Vyloučení: 4:5, navíc Foltýn 10 min. - Miller 5 min. a do konce utkání, Burian 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4596.
Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Zíb, od 50. navíc Krejčí, Foltýn - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Rákos, Rufer - Peterek, Hrňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Brno: Čiliak (28. Trvaj) - Dujsík, Jan Hanzlík, Kováčik, Dlapa, Kuboš, Žižka, Miller - Vondráček, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - P. Mrázek, Raška, Wasserbauer - H. Zohorna, Koreis, Burian - od 41. navíc Š. Novotný. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata: