Hlavní obsah

Stále ještě žijeme, bojovat budeme až do konce, hlásí slávisté po prvním vítězném derby

Praha

Premiérově v této sezóně Tipsport extraligy porazili Spartu, přesto v kabině hokejistů Slavie vládly po derby rozporuplné pocity. Dva body, které ve 30. vteřině prodloužení zařídil blafákem kapitán Petr Kadlec, jsou pro ně málo.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Slávista Petr Kadlec (vpravo) přijímá gratulaci k vítězství od sparťana Jaroslava Hlinky.

Článek
Fotogalerie

Z předchozích tří utkání s největším rivalem měla Slavia děsivé skóre 2:13. S nožem na krku však zabrala. „Pro psychiku je to dobré. Když se prohrávalo, tak byla nálada zoufalá. Budeme bojovat až do konce," vyhlásil Kadlec.

A to ještě netušil, že jeho týmu pomůže kladenská výhra v Litvínově. „Příště máme doma Vary, Litvínov jede do Vítkovic. Trošku ještě žijeme," nepředbíhal kouč Slavie Vladimír Růžička.

Od chvíle, kdy kývl na reprezentační nabídku, věděl, že atmosféru derby bude muset na nějakou dobu oželet. „Hlavou se mi honily různé myšlenky, ale ta hlavní je, že chci práci na Slavii pořádně dokončit," tvrdil Růžička. „Hráli jsme i pro kouče, za ta léta tady udělal ohromnou práci, to vidí každý," řekl Kadlec.

Hlinka: Neuhnuli nám ani o metr

I jeho tak mrzelo, že body včera nebyly tři. Doležal však v závěru rozbil nejproduktivnějšímu hráči Tipsport extraligy Tonovi hokejkou horní ret, Slavia šla do tří a ve dvojnásobném oslabení inkasovala na 2:2.

„Bylo to dost nešťastné vyloučení, ale zápas konečně z naší strany vypadal jako hokej," prohlásil kapitán Slavie, která v poslední čtvrtině soutěže klesla pod čáru play off. „Dvanáct utkání před koncem jsme si říkali, jak to máme ve svých rukách. Ale prohráli jsme v Litvínově, v Pardubicích a doma s Libercem. Uhrát tyto zápasy, tak jsme měli play off úplně v pohodě," vypočítával Růžička.

Sparta má jiné starosti. Chybí jí dva body, aby překonala rekord základní části Tipsport extraligy, který se 111 body drží Pardubice. I včerejší duel ale sparťanům ukázal, že ve vyřazovací části musí přidat. „Slávisté nám neuhnuli ani o metr. My se jen těžko prokousávali," přiznal útočník Jaroslav Hlinka.

Reklama

Související témata: