Hlavní obsah

O play off se rvou už jen Litvínov a Slavia. Rozhodne vzájemný souboj v posledním kole?

Praha

O poslední volnou místenku v předkole extraligového play off se perou hokejisté Litvínova a Slavie. Pokud v úterním kole pražský klub nezíská méně bodů než Verva, obsazení desáté příčky tabulky určí až jejich vzájemný páteční souboj na ledě pražské O2 areny. Vlastně tak neoficiálně může začít play off. Bitvou na jediný zápas. Půjde o vše.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Krenželok ze Slavie (vlevo) se raduje se spoluhráči Jakubem Langhammerem (20) a Jakubem Sklenářem (88) z prvního gólu proti Spartě. Červenobílí v derby udrželi naději na play off.

Článek

Karty jsou rozdány. Když slávisté nedopustí, aby narostlo jejich současné tříbodové manko, uchovají si naději až do pátku. „Budeme se snažit, aby to bylo napínavé až do konce. Poslední zápas pak může být úplně o všechno," tvrdí slávistický kapitán Petr Kadlec.

Zatím okolnosti nasvědčují tomu, že skutečně rozhodne až závěrečné dějství. „Mohli jsme mít klid, jenže poslední zápasy nehrajeme dobře a nastaly obrovské komplikace," připouští si závažnost situace trenér Radim Rulík. Litvínov, který venku prohrál devět posledních utkání, dnes totiž čeká těžká šichta na vítkovickém ledě.

Slavia naopak hostí Karlovy Vary, které už musely odepsat play off. Spíš než zlomový trhák Vervy se tak dá večer spíš očekávat bodová rovnost obou mužstev. „Máme před sebou dva zápasy na cizím ledě, kde se nám už delší čas nedaří. O to větší musí být teď naše odhodlání uspět, pořád musíme bojovat," uvědomuje si Rulík.

Další ztráty se neodpouští

Pro Slavii ale mluví lepší bilance vzájemných zápasů, v případě rovnosti bodů skončí před severočeským celkem. „Naše pozice se trošičku vylepšila, ale zatím nekoukáme dál než na duel proti Varům. Pořád je šance předkolo udělat, ale je jasné, že žádné další ztráty se neodpouští," tvrdí slávistický trenér Vladimír Růžička, jenž by se rád loučil po čtrnácti sezónách na střídačce klubu postupem do play off. Po něm už ho čeká reprezentační štace.

K jistotě stačí „maličkost" – vyhrát oba zbývající duely za tři body. Ten druhý pak proti klubu, kde vyrůstal a strávil dlouhá léta v kariéře i coby dospělý. Play off bude jeho posledním trenérským rébusem před působením u národního týmu, kde může dát zapomenout na poslední nezdary na velkých turnajích.

„Zkusíme ze sebe něco vymáčknout. Na hraně desítky hrajeme delší čas, na psychiku je to děsná zabíračka, ale dva zápasy musíme vydržet," říká Kadlec. Pokud by se v pátek na slávistickém ledě odehrála přímá bitva o play off, vítěz by bral vše a poražený musel odehrát šest utkání o ničem ve skupině o udržení, protože nebezpečí baráže by mu už nehrozilo. „Všichni říkají, jak moc chtějí do play off, extraliga je ale vážně tak vyrovnaná, že se v ní může stát cokoliv. Každý tam umí kousat a najednou jste jedenáctí, ani nevíte jak," doplňuje slávistický trenér.

Litvínov vyrazil do Ostravy už v pondělí

Litvínov odjel do Ostravy pro jistotu už včera. „Sami jsme se dostali do potíží a sami se z nich zkusíme vyhrabat už ve Vítkovicích. Bude k tomu potřeba hrát perfektně do obrany a pokud možno agresivní hokej," míní útočník František Lukeš. Rulík vyhlašuje rovnou mobilizaci. „Bleskově musíme dostat do hry zpátky bojovnost, důraz a obětavost. Bez těchto vlastností v hokeji ničeho nelze dosáhnout," burcuje mužstvo.

Jinak je v extralizi jasno o tom, že Sparta, Třinec, Plzeň, Zlín, Hradec a Brno jdou přímo do čtvrtfinále a Vítkovicím, Pardubicím ani Liberci už předkolo neuteče. Sparťané mají už v držení Prezidentský pohár pro vítěze základní části, na opačném pólu čeká baráž Chomutov a těžko ji v šestikolové skupině o udržení ještě unikne Kladno.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články