Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 3:1Litvínov ve Vítkovicích nebodoval a se Slavií bude hrát o všechno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Húževka 1 : 0
11. Kucsera 2 : 0
48. Martynek 2 : 1
59. Strapáč 3 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Litvínova prohráli v 51. kole Tipsport extraligy ve Vítkovicích 1:2 a o jejich účasti v předkole play off rozhodne přímý duel se Slavií v závěrečném utkání základní části. Severočeši v Ostravě prospali první půlku zápasu a dvougólové manko už navzdory zlepšenému výkonu v závěru nedohnali. Vítkovice si výhrou zajistily přinejhorším osmé místo po dlouhodobé části a předkolo odstartují doma. Litvínov venku podesáté v řadě prohrál.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic slaví gól proti Litvínovu v utkání 51. kolo Tipsport extraligy.

Článek
Fotogalerie

Bídu venkovních výkonů Vervy neobrátila k lepšímu ani hrozba neúčasti v play off. Litvínov do poloviny zápasu vůbec nepřipomínal mužstvo, kterému jde o účast v desítce. Patřila mu sice první gólová možnost Piroše, který ve druhé minutě z nadějné pozice mezi kruhy přestřelil Šindelářovu branku, ale pak už utkání režírovaly Vítkovice.

Domácí byli lepší ve všech směrech a soupeře přehrávali pohybem, nasazením i agresivitou. Francouz měl namále už v šesté minutě, ale Szturcova dorážka doklouzala centimetry vedle tyčky. Húževka měl vzápětí už přesnou mušku a dělovkou z druhé vlny k levé tyči nedal Francouzovi šanci.

Druhý gól na sebe nedal dlouho čekat. Postarala se o něj řada vítkovických mladíků, která po parádní kolektivní souhře vyšachovala litvínovskou obranu a Kucsera po Kolouchově příhře zpoza brány z voleje zavěsil pod břevno. Burger s Húževkou měli na hokejce i další góly, ale Francouz už se překonat nenechal.

Strapáč zpečetil výhru

Jednostranný směr zápasu vydržel až do poloviny. Domácí mohli jen litovat, že výraznou převahu nepřetavili v další branky. Nejvíce vidět byla opět Kolouchova formace, ale Kucsera s Němcem ani Roman nebyli v koncovce úspěšní a v této fázi hry Vítkovice postrádaly schopnosti svého nejlepšího kanonýra Huny.

Litvínov se probral až ve druhé půlce. Šindelář po dlouhých minutách nudy musel zbystřit a i nevyužité možnosti Majdana s Jánským nalily hostům čerstvou krev do žil. Ve třetí části už byli Severočeši úplně jiným týmem. Oplývali aktivitou a bruslením a s trochou štěstí mohli zápas ještě otočit. Šindelář vychytal Hüblův blafák, Majdanovi utekl puk z hole před prázdnou brankou, nápor tak zužitkoval až ve 48. minutě Martynek zblízka nenápadným kopnutím bruslí, které však podle videorozhodčího bylo v souladu s pravidly.

Špatný úvod zápasu však Litvínov nedohonil, byť sahal po vyrovnání. Pokusil se o něj v power play, ale Hruška zachytil střelu od modré čáry a Strapáč puk poslal do prázdné brány.

51. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Húževka (Burger), 11. Kucsera (Kolouch, E. Němec), 59. Strapáč (M. Hruška) - 48. Martynek (Hanzl). Rozhodčí: Minář, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4254.
Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Kovář, Štencel - Strapáč, Burger, Húževka - J. Káňa I, Roman, Svačina - Kucsera, Kolouch, E. Němec - Vandas, Szturc, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Posmyk, Gula, Pavlík, Chaloupka - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Hanzl, Trávníček - J. Černý, Piroš, Lukeš - Trübenekr, Majdan, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín