Hlavní obsah

Chomutov - Plzeň 1:3Hokejisté Chomutova opět prohráli, už počtyřiadvacáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Mozík 0 : 1
37. Bartečko 1 : 1
44. J. Sýkora 1 : 2
60. Sýkora 1 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova prohráli v 51. kole Tipsport extraligy s mistrovskou Plzní 1:3 a připsali si čtyřiadvacátý nezdar za sebou. Indiáni o své výhře rozhodli ve třetí třetině, kdy se dvakrát střelecky prosadili. Vyhráli tak i čtvrtý vzájemný souboj v sezóně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Plzeňští hokejisté se radují z branky (ilustrační foto).

Článek

V první třetině se hrál hokej bez výrazných brankových příležitostí. Aktivnější byl domácí Chomutov, Plzeň v sestavě bez Martina Straky nebo Vlasáka, neohrozila brankáře Martina Růžičku ani v přesilové hře.

Naopak plzeňský gólman Machovský musel dokazovat svoji připravenost, se střelami od modré čáry si poradil, neujala se ani teď Josefa Straky. Nebezpečně střílel Kämpf, ale ani jeho příležitost ke gólu nevedla.

Hned na začátku druhé třetiny hráli Piráti přesilovou hru, ani v té ale skórovat nedokázali. I když Račuk byl ke gólu hodně blízko. Plzeň ve druhé dvacetiminutovce hrála už aktivnější hokej, příležitost měl v 25. minutě Kašpařík, který ale minul poloprázdnou bránu domácích.

První branka padla ve 27. minutě v přesilové hře. Kratěna nabil od zadního mantinelu Mozíkovi a ten ránou z první prostřelil Růžičku. Velkou příležitost Chomutova měl sedm minut před koncem druhé třetiny Kaše, kterého uvolnil před brankou David Hruška, ale mladý chomutovský útočník v pádu nakonec vůbec nevystřelil.

Sýkora nasměroval Indiány k výhře

Přesto domácí dokázali vyrovnat a stejně jako soupeř se prosadili v početní výhodě. Bartečko nahazoval puk před branku Šagátovi a plzeňský obránce si ho hokejkou srazil do vlastní brány. Pětasedmdesát sekund před koncem prostřední části hry se dostal kotouč podruhé za záda Růžičky, ale branka neplatila pro vysokou hůl Radka Dudy.

Ve třetí třetině dostal Chomutov hned po půlminutě příležitost hrát čtyři minuty přesilovou hru při vyloučení Radka Dudy za hru vysokou holí. Žádnou příležitost si ale nevypracoval. Naopak šanci měli hosté, když Kratěna se Lvem jeli v přečíslení na Krsteva, který ale přihrávku vystihl.

Po třech minutách přesilovky byl vyloučen domácí Račuk a Plzeň se dostala v rovnovážném stavu hráčů do vedení. Bartečko ztratil kotouč a Seman poslal do úniku Jana Sýkoru, který prostřelil Růžičku. Zbytek utkání sice odehrál Chomutov v útočné třetině, ale střely Šagáta nebo Hřebejka ke gólu nevedly. Naopak 59 sekund před koncem pojistil výhru hostů při power play Pirátů Tomáš Sýkora.

51. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 37. Bartečko (Bomersback, Pulpán) - 27. Mozík (Kratěna, Lev), 44. J. Sýkora (Seman), 60. T. Sýkora (Kašpařík). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 3059.
Chomutov: Martin Růžička - J. Mrázek, J. Stehlík, Malec, Pulpán, Bartejs, Krstev, Lojek (21. Šulák) - D. Hruška, Josef Straka, Kubinčák - Balej, Bartečko, Bomersback - Šagát, Račuk, Hřebejk - Kämpf, O. Kaše. Trenéři: Beck, Martínek, R. Kaše.
Plzeň: Machovský - Moravčík, Seman, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo, Slavík - Duda, Kašpařík, J. Sýkora - Kratěna, Lev, Pletka - Indrák, T. Sýkora, Schleiss - M. Dvořák, Pitule, Holec. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: