Hlavní obsah

Ručinský nechápal pozdní probuzení

Ostrava

Bodový náskok Litvínova před Slavií se v tabulce hokejové Tipsport extraligy definitivně rozplynul ve Vítkovicích, kde hosté první polovinu zápasu odehráli pod psa. „Vůbec nevím, co se s námi dělo,“ kroutil hlavou útočník Martin Ručinský po prohře 1:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Filip Pavlík z Litvínova (vpředu) a vítkovický útočník Vladimír Svačina.

Článek
Fotogalerie

„Do Ostravy jsme přijeli den před utkáním, únava z cestování autobusem byla předem vyloučena. Byli jsme přesto malátní, bez pohybu, a žalostně dopadly i přesilovky," nechápal nejstarší extraligový hráč, kterému bude příští úterý už 43 let.

Vítkovice v 11. minutě vedly 2:0 a obě branky padly po přihrávkách zpoza branky a litvínovští beci při tom spali. Až ve 32. minutě hosté poprvé ve druhé třetině vystřelili pořádnou ránu na vítkovickou branku a ta byla povelem k obrovskému tlaku. „Minutu od minuty jsme byli lepší a lepší, začali jsme bruslit a hru zjednodušili. Akorát ve střelbě jsme zůstali jaloví," podotkl Ručinský.

Ručinský: Co jsme si uvařili, to si v pátek také sníme

Litvínov v posledních deseti utkáních na ledě soupeřů získal jediný bod a v žádném nevstřelil více než dvě branky. „Venku nám to vůbec nejezdí a nevíme, čím to je," krčil rameny Rostislav Martynek. „Možná tlakem, který jsme si dlouho neuvědomovali. Teď nás čeká rozhodující utkání o předkolo play off na Slavii a aspoň jedna věc je pozitivní. Sice to, že osud máme ve svých rukách."

Ručinský se na zápas na ledě Slavie těší. „Taková utkání, v nichž jde úplně o všechno, mám rád. Na koukání to sice asi moc nebude, předpokládám takový uplácaný hokej. Říkám, co jsme si uvařili, to si v pátek také sníme."

Asistent litvínovského trenéra Miloslav Hořava našel ve zlepšení v závěru naději pro páteční bitvu se Slavií. „Hráli jsme hodně špatně v Brně i doma s Kladnem, první půlku zápasu ve Vítkovicích v tom pokračovali. Ale ta druhá půlka už byla dobrá. Věříme, že kluci se včas nastartovali."

Reklama