Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 3:4Stav série 1:1Slavia otočila zápas v Pardubicích a srovnala sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Radil 1 : 0
16. Tybor 2 : 0
18. Bednář 2 : 1
25. Tybor 3 : 1
32. Šenkeřík 3 : 2
54. Jelínek 3 : 3
57. Klhůfek 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Slavie dokázali ve druhém utkání předkola play off vyhrát na ledě Pardubic 4:3 a srovnali stav série na 1:1. Pražané v utkání prohrávali už 1:3, ale výsledek otočili a v 57. minutě rozhodl Pavel Klhůfek. Třemi asistencemi se na vítězství podílel kapitán Petr Kadlec, vstřeleným gólem ozdobil návrat do sestavy Slavie Jaroslav Bednář.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Dávid Skokan ze Slavie na pardubickém ledě.

Článek

Slavia mohla pro druhý zápas počítat se svým klíčovým útočníkem Bednářem a ten o sobě dal vědět už v první třetině. Často ale musel plnit hlavně defenzivní úkoly, neboť jejich útok nastupoval proti produktivní Noskově formaci.

Od úvodu se hrálo o poznání agresivněji než v prvním utkání, hosté se snažili deptat soupeře důraznou hrou. Gólový průběh byl však dlouho podobný. Slavia své šance zahodila, a tak na druhé straně proměnil první vážnější možnost Radil, když využil většího prostoru při hře čtyři na čtyři a prostřelil Furcha. Ten pro druhý duel nahradil Svobodu.

Brzký gól odstartoval ofenzivní představení, hodně práce měli oba brankáři. Na další góly se ale čekalo až do přesilových her. Tu pardubickou využil chytrou tečí Gregorcova nahození Tybor. Tentokrát ale Slavia dokázala rychle snížit. Rovněž při početní výhodě se prosadil Bednář, když bleskově doklepl Kadlecův pokus.

Svou střeleckou normu si v 25. minutě splnil pardubický Tybor, který se stejně jako v pondělí trefil v zápase podruhé. Domácí pak mohli odskočit při řadě přesilových her, ale nevyužili ani kratičkou dvojnásobnou, neboť naráželi na skvělého Furcha. Střelecky aktivní byl hlavně Sýkora, ale brankář držel naděje Slavie. Ty pak ještě zvýšil Šenkeřík, který se z voleje trefil přesně pod Hudáčkovu lapačku.

Ve třetí třetině z ofenzivních hodů výrazně ubylo, Pardubice se začaly soustředit hlavně na obranu. Nic na tom nezměnila ani jejich přesilová hra. Slavia na Hudáčka pálila hlavně z dálky, s čímž si pardubický brankář dlouho věděl rady. Nestačil až na dorážku Jelínka, který zužitkoval třetí Kadlecovu asistenci v zápase.

Slavia byla na koni a dokázala zápas úplně otočit. První slabou chvilku v sérii si Hudáček vybral tři a půl minuty před koncem základní hrací doby, kdy pod rukou propustil střelu Klhůfka. Krátce nato navíc fauloval v útočném pásmu Cetkovský a bylo rozhodnuto.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Radil (Ďaloga, Benák), 16. Tybor (T. Nosek, Gregorc), 25. Tybor (T. Nosek, Radil) - 18. Bednář (Kadlec), 32. Šenkeřík (Žejdl, Kadlec), 54. P. Jelínek (Kadlec), 57. Klhůfek (J. Doležal). Rozhodčí: Hradil, Husička - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 7746. Stav série: 1:1.
Pardubice: Hudáček - Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, V. Kočí, Píša - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Mozer, Semorád - Endál, Moučka, Číp. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Slavia: Furch - Štich, Kadlec, Kolařík, Valach, Holub, Šenkeřík, od 21. navíc Knot- Krenželok, Langhammer, Tomica - Bednář, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., J. Doležal - Žejdl, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Kdo postoupí z předkola do čtvrtfinále play off hokejové extraligy?
Pardubice
23 %
Vítkovice
35,3 %
Slavia
37 %
Liberec
4,7 %
Celkem hlasovalo 5666 čtenářů.

Reklama

Související témata: