Hlavní obsah

Změna zasáhne fandy: Hokejisté Slavie začnou kvůli ČT s Pardubicemi v pátek později, dojde ke kolizi s fotbalem

Praha

Fanoušci Slavie budou mít v pátek problém. Hokejisté v červenobílém budou hrát čtvrtý zápas předkola play off s Pardubicemi v pražské O2 areně místo v původně plánovaných 17:30 až v 18:20. Pražané si nejprve dohodli dřívější začátek kvůli kolizi s duelem 20. kola fotbalové ligy mezi Slavií a Znojmem, ale protože po skončení série mezi Libercem a Vítkovicemi byl zápas zařazen do přenosu na ČT Sport, čas se znovu změnil.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Jaroslav Bednář ze Slavie a Lukáš Radil z Pardubic. V pátek je čeká další souboj.

Článek

Slavia chtěla, aby její fanoušci měli možnost stihnout i fotbalový duel, který začne v Edenu ve 20:15 v přímém přenosu TV Fanda. Hokejová Slavia ale u té fotbalové neuspěla s žádostí o přesunutí jejího utkání.

"Následně jsme požádali ČSLH a BPA o přesun začátku utkání z obvyklých 18:15 na 17:30, aby fanoušci Slavie mohli stihnout obě utkání. S fotbalovou Slavií jsme dojednali autobusy, které by převezly fotbalové fanoušky po hokejovém utkání rovnou do Edenu. ČSLH naší žádosti vyhověl, už v neděli jsme měli přesun začátku zápasu ze strany ČSLH potvrzený," uvedla Slavia v tiskové zprávě.

Liberecký konec vše zkomplikoval

Slavia tak v úterý, kdy se o konání čtvrtého duelu rozhodlo, začala prodávat vstupenky s časem začátku 17:30. "Bohužel ve středu se ozvala BPA s informací, že Česká televize nechce ustoupit, a pokud souběžně hraná série Vítkovic s Libercem skončí ve čtvrtek, budeme muset čas vhazování pátečního zápasu posunout na 18:20," stojí ve stanovisku Slavie.

"Dnes jsme v situaci, kdy Česká televize nesouhlasí s posunutím začátku zápasu a nesouhlasí ani se začátkem přímého přenosu během rozehraného utkání. Dostali jsme se do ní i přesto, že ČSLH se změnou začátku zápasu souhlasil. Je to velmi nešťastné vůči fanouškům, kteří již mají zakoupené vstupenky s časem 17:30 a především vůči těm, kteří by rádi stihli hokej i fotbal. Někteří již navíc na obě utkání mají zakoupené vstupenky," vyjádřil se klub k situaci.

Podle programu České televize na jejích internetovýcch stránkách ale pořad Buly - hokej živě začne až v 18:30, přičemž do té doby bude vysílat přímý přenos 1. a 2. kola soutěže jednotlivců na světovém šampionátu v letech na lyžích z Harrachova. Ve čtvrtek ČT hokej nevysílala vůbec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice