Hlavní obsah

Krach domácích. Sparta, Plzeň, Zlín i Třinec vyválčily na ledě soupeřů vedení v sériích

Praha
Aktualizováno

Třetími duely pokračovaly v sobotu čtvrtfinálové série play off hokejové extraligy a ani v jednom z utkání se nepodařilo vyhrát domácímu celku. Hokejisté pražské Sparty zvítězili v prodloužení na ledě Vítkovic 3:2, Zlín rovněž v nastavení vyhrál 4:3 v Hradci Králové a Třinec v prodloužení porazil 2:1 domácí Pardubice. V řádné hrací době skončil jen zápas na ledě brněnské Komety, kde výhru Plzně vystřelil 53 sekund před sirénou Tomáš Vlasák.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Sparťan Lukáš Pech (vpravo) se snaží přetlačit vítkovickou dvojici Michal Barinka, Martin Dudáš.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice ve druhém pražském utkání zaskočily Spartu tvrdou hrou, se kterou se Pražané jen těžko vypořádávali a nakonec po Kolouchově trefě z poslední minuty prohráli 0:1. Brankové hody se nekonaly ani v sobotu a na úvodní gól si diváci museli počkat až do 37. minuty, kdy rozvlnil síť domácí branky sparťan Ton.

Plodnější byla až závěrečná třetina. V jejím úvodu rychle zařídil vyrovnání Lukáš Kovář a na konci první desetiminutovky otočil vývoj zápasu Káňa. Rychlé vyrovnání z hole Tona ale poslalo zápas do prodloužení. Z nastavení se pak odehrálo necelých dvanáct minut,  když propasíroval puk do branky domácích Přibyl. Sparta tak vede v sérii 2:1 na zápasy, Vítkovice, které už počtvrté v řadě se Spartou doma prohrály, budou mít šanci na odvetu opět na svém ledě zítra od 18.10.

Vlasák zařídil triumf 53 sekund před sirénou

Třiapadesát sekund chybělo do prodloužení v zápase brněnské Komety s Plzní. Domácí ve vyrovnané urputné bitvě dokázali v první třetině rychle odpovědět na vedoucí branku Kašpaříka zásluhou Pivka, hubené skóre ale svítilo na časomíře i přes oboustrannou útočnou snahu ještě v závěru. V čase 59:07 ale brněnská Kajot arena oněměla po rychlém průniku Indiánů a Vlasákově trefě z bezprostřední blízkosti. Západočeši tak zvítězili 2:1 a stejným poměrem vedou i sérii.

Domácí tvrz neuhájili v sobotu ani hokejisté Hradce Králové. Mountfield v duelu se Zlínem trestuhodně promrhal dvoubrankový náskok a gól Veselého z 57. minuty přiblížil moravský tým k druhému triumfu v sérii. Šimánek v 60. minutě svou druhou trefou v utkání ještě domácí naději oživil, ve 13. minutě nastavení ale zajistil vítězství hostujícího celku druhým gólem v zápase Veselý.

Vítězství 2:1 v prodloužení a stejné vedení v sérii vybojovali na ledě Pardubic hokejisté Třince. Domácí sice od 46. minuty vedli po gólu Noska, Zíb ale pět minut před koncem rozhodl o prodloužení. I ve městě perníku pak slavili triumf hosté, v 67. minutě zařídil vítězství Třince Růžička.

Všechny série pokračují v neděli. První buly padne před televizními kamerami v Brně (16.40, ČT Sport), v Pardubicích se začne hrát v 17 hodin, v Hradci o půl hodiny později a televizní zápas Vítkovice - Sparta odstartuje v 18.10 (ČT Sport).

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápasy
Vítkovice - Sparta 2:3 v prodl.
Branky: 43. L. Kovář, 50. Káňa - 37. a 51. Ton, 72. Přibyl. Stav série: 1:2.
Brno - Plzeň 1:2
Branky: 16. Pivko - 15. Kašpařík, 60. Vlasák. Stav série: 1:2.
Hradec Králové - Zlín 3:4 v prodl.
Branky: 9. a 60. Šimánek, 30. Frühauf - 43. Kotvan, 46. Melenovský, 57. a 73. Veselý. Stav série: 1:2.
Pardubice - Třinec 1:2 v prodl.
Branky: 46. Nosek - 55. Zíb, 67. Růžička. Stav série: 1:2.

Reklama