Hlavní obsah

Dva góly jsem dostal po úplně nesmyslném odrazu puku od hrazení, štvalo hradeckého Kantora

Martin KézrSport.czPrávo
Aktualizováno

Dvě třetiny byli lepší a už se zdálo, že kráčí za druhým vítězství v sérii, jenže pak se něco ve hře hradeckých hokejistů ve třetí čtvrtfinálové bitvě zadrhlo. Dovolili hostům úplně otočit skóre a v prodloužení sami nevyužili ani efektu Šimánkova vyrovnání z poslední minuty. Výhru tedy urval Zlín, jenž zvládl i druhé prodloužení v sérii a je teď o krok blíž postupu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zlínský útočník Petr Čajánek a brankář Hradce Pavel Kantor v úvodním čtvrtfinálovém duelu play off.

Článek
Fotogalerie

Hradeckého gólmana Pavla Kantora nejvíc štvaly zvláštní odrazy puku od hrazení, které předcházely dvěma gólům v jeho síti. „Puk se odrazil úplně nesmyslně. Kdyby se nám to stalo ve Zlíně, tak můžeme tvrdit, že se soupeřem hrál i mantinel, ale když nás taková debilní smůla potká doma na vlastním stadiónu, to člověk otráví," říkal.

Na všech hráčích Mountfieldu bylo vidět, jak jim je líto, že šance na výhru jim protekla mezi prsty. "Když jsme na konci druhé třetiny přečkali skoro minutu dvojitého oslabení, vedli jsme o dva góly a už se zdálo, že je cesta k výhře vyšlapaná. Zlín však po kontaktním gólu vycítil šanci. Stejně myslím, že nakonec nevyhrál lepší, ale šťastnější tým," mrzelo domácího obránce Petera Frühaufa.

Způsob, jakým si došli pro výhru, musel zlínské hráče povzbudit. „Pro nás je důležité, že jsme ukázali velkou vnitřní sílu. Ani když to bylo 0:2 před třetí třetinou, nebylo v kabině žádné dusno. Jen jsme si řekli, co a jak zkusíme hrát a vyšlo nám to. Jakmile jsme snížili, začali jsme si v koncovce víc věřit a šli si za tím, pro co jsme do Hradce jeli."

Rozhodla šťastná trefa

Vítězná trefa v čase 72:25 min byla pro hosty docela šťastná. „Viděl jsem jen, jak si Veselý najel na střelu, ale vůbec nevím, jak se dostal puk od brány. Zřejmě tam byl odraz od něčí brusle," krčil rameny hradecký gólman. „Nevím, jestli to byl vůbec můj gól. Snažil jsem se jen poslat puk na branku, určitě tam teč byla. Čajánek se přetlačoval s nějakým hradeckým bekem, tak asi od nich," vykládal Ondřej Veselý.

„Vždyť ani oni sami neví, jak jim to tam napadalo," přikyvoval zoufale Kantor. Zlín ještě nedokázal v play off udolat Hradec v základní hrací době, přesto v sérii vede. Urval totiž obě prodloužení. „Zvládá je lépe, to musíme přiznat. Často je to o nějaké drobné chybičce, kterou prostě Zlín neudělá," krčil rameny Kantor.

Navíc ho poněkud překvapilo, že nebylo vyprodáno. „Lidi, co přišli, ale udělali skvělou atmosféru. Chyběla tomu z naší strany jen ta třešnička," připouštěl hradecký brankář, jenž předvedl třicet úspěšných zásahů.

Před nedělním čtvrtým dílem série je v těžší pozici hradecký Mountfield. „Chtěli jsme, aby byl dole Zlín a dlouho jsme pro to i dělali maximum, jenže teď je to všechno spíš naopak. Nesmíme však sklápet hlavu," burcoval sebe i tým Frühauf. „Bude docela těžké kousnout, jak jsme první domácí zápas ztratili. V neděli ale musíme zahrát tak, že nedostanou čichnout," plánoval už Kantor.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice