Hlavní obsah

Rolinkovi se vyhrocená atmosféra líbí. Vulgarity by k ní ale patřit neměly, tvrdí kapitán Sparty

Brno

Zatím jsou to jednoduché počty. Liché zápasy vyhrává Kometa, sudé Sparta. Její kapitán Tomáš Rolinek se ve čtvrtém utkání semifinálové série play off hokejové extraligy snažil svůj tým nabudit i jinak, než úvodním gólem. Při potyčce s Tomášem Svobodou se málem ocitl na brněnské střídačce. Atmosféra zhoustla a vítěze pondělní bitvy doprovázel na cestě domů policejní doprovod.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnský útočník Tomáš Svoboda (druhý zleva) v potyčce se sparťanským forvardem Tomášem Rolinkem (třetí zleva).

Článek
Fotogalerie

Jet do Prahy za stavu 2:2, nebo 1:3 na zápasy, to je pořádný rozdíl.Měli jsme nůž na krku. Kdyby to bylo těch 1:3, tak to jen těžko otočíme. Hned po třetím zápase jsme si řekli, že další utkání odehrajeme na hranici možností. A uválčili jsme to. Hlavně jsme si věřili, i když to na ledě kolikrát nevypadá a občas máme sklopené hlavy. Každý se soustředí a ví, o co nám jde.

Přesto jste se zase nevyhnuly chybám. Tu nejviditelnější předvedl Sičák, když v oslabení namazal mezi kruhy soupeři.To není jen o Vláďovi. My ty chyby děláme, moc lehko inkasujeme. Na hrubice to bylo 1:1, Kometa nám to pak vrátila. Ale chyby děláme často a soupeř to trestá.

Zápas jste zlomili v oslabení. To byla pro Kometu velká rána...Druhé třetiny jsme neměli dobré, tak jsme si řekli, že ji tentokrát neprohrajeme. Odehráli jsme ji 1:1, takže jsme cíl splnili.

Bylo pro vás symbolické, že gól v oslabení dal právě Buchtele, který den předtím propásl v prodloužení velkou šanci rozhodnout?V play off se vytvářejí takové příběhy. Já vím, jaký je machr, taky vím, jak se tím žere. Jako kamarád jsem mu trochu pomohl. Buchta (Jan Buchtele - pozn. red.) je výborný skromný kluk, ale všechno si strašně bere.

Série je hodně vyhecovaná, stačíte na ledě vnímat reakce brněnských fanoušků?Něco na mě přiletělo, ale k dresu jsem nečuchal (usmívá se). V Brně je výborná atmosféra, i když někdy až nenávistná. I pořadatelé na to diváky upozorňovali. Kdyby to bylo bez těch vulgarit, tak musím před komeťáckými fanoušky smeknout. Ale takhle to má mínus, Když vezmete rodinu na hokej, chce se bavit, vidět dobrý hokej. Vulgarity by k tomu patřit neměly.

Dva tresty do konce utkání svědčí o tom, že na ledě není zrovna bezpečno.Ani jeden ten zákrok jsem ale neviděl (Brněnský Hanzlík šel pod sprchy za krosček do Pechova obličeje, Tomáš Rachůnek za útok na Němcovou hlavu - pozn.). Ale rozhodčí to tak posoudili. Při té naší pětiminutové přesilovce jsme gólmana neohrozili, promrhali jsme to. Pak jsme šli sami do tří.

Každý vidí, že lehkost, s jakou jste získávali zápasy v základní části, teď chybí. Je to jen odporem soupeřů?Ty přesilovky nám fakt nejdou. Od prvního semifinálového utkání víme, že to není ono. Když pak hrajeme přesilovku, tak má soupeř sám šance. Pořád to hrajeme staticky.

Ale teď se psychická výhoda zase přelila na vaši stranu, souhlasíte?Já bych se na to moc nespoléhal. Doma to zase bude urputné, bude se hrát od stavu 0:0. My musíme ve čtvrtek navázat na pondělní výkon.

Postoupí do letošního finále play off extraligy Sparta, nebo Brno?
Sparta
45,5 %
Brno
54,5 %
Celkem hlasovalo 55895 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín