Hlavní obsah

Jsme nasr...! Zasloužili jsme si vyhrát, jenže rozhodla individuální soutěž, mrzí sparťany

Praha

Nemohli uvěřit, že si páté semifinále nechali proklouznout mezi prsty a místo toho, aby to byli oni, kdo v sobotu v Brně zaútočí na postup do finále extraligy, se teď o to pokusí Kometa. Sparťanští hokejisté ve čtvrtek sice svého soupeře přehrávali, i střelecky byli aktivnější, jenže stejně odcházeli po zápase do šatny se sklopenými hlavami. Po prohře 1:2 po samostatných nájezdech jsou coby suverénní vítěz základní části pouhý krok od vyřazení.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Sparťanský gólman Tomáš Pöoperle inkasuje v samostatných nájezdech rozhodující gól pátého semifinále.

Článek

„Hráli jsme výborně, zasloužili jsme si vyhrát. Bohužel jsme ale prohráli individuální soutěž. Ne tu týmovou," cílil obránce Jan Piskáček na samostatné nájezdy, v nichž se na straně domácích neprosadili Pech, Buchtele ani Hlinka, a tak Kometě stačila k výhře Kováčikova trefa z první série. „Kdyby se místo nájezdů hrálo dál, gól bychom určitě dali," byl přesvědčený Piskáček, který na ledě strávil přes 31 minut, nejvíc ze všech hráčů obou týmů.

„Celý zápas jsme tlačili, byli jsme lepší a aktivnější. Kdo ten zápas viděl, musí to uznat. Musíme se ale víc cpát do brány a být tam aktivnější. Prostě být hladovější po gólu," přidával se Lukáš Pech. „Jsme nasraní a zklamaní. Obojí dohromady, protože jsme opravdu byli celý zápas lepší," doplňoval Dominik Simon, který v první třetině srovnával na 1:1 a připsal si tak svůj vůbec první bod v letošním play off.

Na krásu se nehraje

Na ten mu přihrával Tomáš Divíšek, který i kvůli absenci potrestaného Tomáše Rachůnka dostal poprvé ve vyřazovacích bojích větší prostor na ledě. „Čím víc jsem na ledě, tím víc si to užívám," přiznával útočník, jenž do Sparty zamířil v průběhu sezóny z Chomutova. „Sice jsme tlačili, měli optickou převahu, ale na krásu se nehraje. Že jsme lepší? To nikoho nezajímá! Vždyť bod získala Kometa. A je jedno, jestli z nájezdu nebo po odrazu od nože," uvědomuje si Divíšek.

V sobotu bude mít Sparta nůž na krku. Pakliže v Brně nevyhraje, sezóna pro ni skončí už v semifinále. A zisk bronzu rozhodně nebude dostatečnou náplastí. „Musíme myslet pozitivně, nic ztraceného není. Je to otevřené, jen teď musíme dvakrát vyhrát," burcuje Pech své spoluhráče.

„Brno hraje dozadu hodně dobře, ale víme, že ho umíme přehrát. Proto si věříme," tvrdí Divíšek a ve stejném duchu mluví i gólman Holešovických Tomáš Pöpperle. „Nemá cenu myslet na to, jestli to v sobotu může být náš poslední zápas. Pořád ještě žijeme."

Bude v silách Sparty otočit sérii s Brnem?
Ano
32,4 %
Ne
67,6 %
Celkem hlasovalo 23762 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4