Hlavní obsah

Pardubice získaly posilu do branky. Ulovily slovinského reprezentanta Kristana

Pardubice

Slovinský hokejový reprezentant Robert Kristan bude v příští sezóně Tipsport extraligy hájit branku Pardubic. Rodák z Jesenice vytvoří gólmanskou dvojici s Tomášem Halászem. Informovaly o tom v úterý oficiální internetové stránky východočeského klubu.

Foto: Profimedia.cz

Slovinský reprezentační brankář Robert Kristan.

Článek

Jednatřicetiletý Kristan pomohl Slovincům na olympiádě v Soči k historické účasti ve čtvrtfinále. V letošní sezóně střežil klec Nitry, s níž pronikl do finále slovenské extraligy.

„Je velmi pohyblivý a má výborný přehled. Má za sebou povedenou sezónu ve slovenské extralize, teď se chce opět posunout dál," řekl pro oficiální klubový web sportovní manažer Pardubic Dušan Salfický.

Kristan s Halászem nahradí mezi třemi tyčemi slovenského vicemistra světa Júliuse Hudáčka a zmiňovaného Dušana Salfického, který ukončil kariéru.

„Byli jsme si vědomi a měli jsme signály, že Július Hudáček odejde do zahraničí. Roberta Kristana jsme tak sledovali už v Soči i během play off slovenské extraligy, ve kterém dovedl Nitru do finále. Jeho výborné výkony potvrdily správnost tohoto kroku," uvedl generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek.

Kristan se připojí k mužstvu v polovině července.

Reklama

Související témata: