Hlavní obsah

Nemůžeme si dovolit tři gólmany s vyššími smlouvami, tvrdí Jech. Liberci začala éra po Nedvědovi

Liberec

V hokejovém Liberci začíná éra po Petru Nedvědovi, který ukončil bohatou hráčskou kariéru. „Jeho loučení beru jako vyřízenou záležitost. Bohužel s ním nemůžeme počítat,“ potvrdil pro Sport.cz generální manažer klubu Ctibor Jech, že extraliga přišla o jednu z velkých hvězd. „Petr Nedvěd je momentálně na Floridě, kde hraje golf a dává si dohromady svoje věci,“ upřesnil Jech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Liberce Ján Lašák

Článek

Klub se snaží vyřešit i otázku brankářů. „Finančně si nemůžeme dovolit držet tři gólmany s vyššími smlouvami, proto zůstávají jen Lašák se Schwarzem. Melicherčíkovi kontrakt vypršel a je na odchodu," sdělil manažer. Místo v kádru kvůli výkonnosti už nemá útočník Dušek. O zahraničním angažmá vyjednává obránce Hunkes, přičemž dalšímu zkušenému bekovi Čakajíkovi klub nenabídl novou smlouvu. „Potřebovali jsme uvolnit místo pro mladší hráče," naznačil Jech s tím, že ještě větší prostor by měl dostat reprezentační starty sbírající Vitásek. Ze zámoří se vrátil Plutnar a příslibem je člen stříbrné osmnáctky Pyrochta.

Trenér Pavel Hynek, který s týmem už v pondělí 28. dubna zahájil letní část přípravy, by rád uvítal posily. „Chceme přivést aspoň tři kvalitní borce. Hledáme levé křídlo a hráče vyznávající agresivní útočný styl," podotkl Jech.

Liberečtí kvitují fakt, že se prosazují odchovanci klubu i v juniorské reprezentaci. Bílí Tygři měli v národním týmu do 18 let na nedávném mistrovství světa pětici hráčů. „A každý z nich patřil do základní sestavy, konkrétně dva útočníci, dva obránci a brankář. Jsou to kluci, kteří hrají společně za mládežnické týmy Liberce už od osmé třídy. Je na nich, aby si vzali do další kariéry to dobré, co je dostalo na současnou úroveň. Mezinárodní úspěch je pro ně prvním krokem a další snad budou následovat. Důležitý pro mladíky bývá přechod mezi muže, ale věřím, že se postupně posunou do A-týmu," uvažoval manažer.

V Liberci se bude od srpna hrát také Liga mistrů, protože klub je jedním ze šesti českých zástupců v této soutěži. „Už jsme si vyzkoušeli European Trophy, takže to nebude velký skok. Soupeře ve skupině se dozvíme 21. května při losování turnaje v rámci mistrovství světa," zakončil Jech.

Reklama

Související témata: