Hlavní obsah

Lotyšský reprezentant Štals a slovenský obránce Deyl posílí Karlovy Vary

Lotyšský reprezentační útočník Juris Štals se stal novou posilou extraligových Karlových Varů. Dres Energie oblékne v příští sezóně i slovenský hokejový obránce Radek Deyl. Informovaly o tom v pondělí oficiální internetové stránky západočeského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Dvaatřicetiletý Štals už českou nejvyšší soutěž v minulosti okusil. V roce 2007 sehrál třináct zápasů za Třinec. V minulém ročníku hájil barvy Popradu. S Karlovými Vary se domluvil na roční smlouvě.

„Jedná se o velmi zkušeného útočníka, účastníka sedmi mistrovství světa či letošních olympijských her v Soči. Hledali jsme hráče vyšší postavy s důrazem v předbrankovém prostoru a v útočném pásmu. Štals výše uvedené atributy splňuje. Může hrát na všech postech, tedy centra, levé i pravé křídlo. My s ním počítáme na pozici pravého křídla," uvedl pro oficiální internetové stránky generální manažer karlovarského klubu Miroslav Vaněk.

O osm let mladší Deyl má za sebou šest sezón ve slovenské extralize v dresu Košic. S energií uzavřel taktéž roční kontrakt s opcí do 30. dubna 2016. K týmu se připojí stejně jako Štals 21. července.

„Radek je obránce s výborným bruslením a pohybem, se skvělou defenzívní činností. Přichází k nám v ideálním věku, ve slovenské extralize nasbíral dostatek zkušeností, které chce dále rozvíjet, a proto se rozhodl posunout se zase o kousek dál, a odejít ze slovenské extraligy do extraligy české. Naším přáním je, aby v blízké budoucnosti nahradil Michala Gulašiho, což pro něj nebude jednoduché. Nicméně potenciál stát se hráčem základní sestavy sedmi obránců určitě má," řekl Vaněk.

Reklama

Související témata: