Hlavní obsah

Mladá Boleslav chce všechny přesvědčit, že zkratka BK neznamená barážový klub

Mladá Boleslav

Při návratu do extraligy po dvou letech mají hokejisté klubu BK Mladá Boleslav jediné přání, nenamočit se už do baráže. Prolínací soutěž mezi nejhoršími extraligovými a nejlepšími prvoligovými týmy totiž poznali z obou pozic sedmkrát za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi chtějí hrát v extralize důstojnou roli.

Článek

"Chceme všechny přesvědčit, že zkrátka BK v našem názvu znamená bruslařský klub a nikoli barážový klub, jak už jsem někde i slyšel. Uděláme maximum, abychom v letošní sezóně už baráž nehráli," uvedl generální manažer klubu Jan Tůma s tím, že dva roky v Boleslavi bojovali o návrat do extraligy a teď v ní chtějí hrát důstojnější roli než v minulosti.

Rozpočet se pohybuje kolem 80 miliónů korun. "Do soutěže jdeme s pokorou i respektem k soupeřům, ale se zdravým. Můžeme být štikou ligy, ale taky nemusíme. Všechno ukáže od 12. září sezóna. Myslím si, že máme silné mužstvo i psychicky a každopádně nechceme, aby sestup byl naše téma," tvrdí kouč František Výborný, jenž roli gólmanské jedničky svěří Rittichovi, který přišel z Jihlavy.

Kostra týmu, který vybojoval návrat do extraligy, zůstala pohromadě. V obraně ale nově působí adept národního týmu Stříteský i dva slovinští reprezentanti Robar a Vidmar, zvýšit sílu útoku se budou snažit letní posily Pacovský, D. Květoň či Hyka. „Od tak zkušených hráčů jako David Výborný a Michal Broš se toho mám pořád co učit," říká Hyka, jenž absolvoval i letní kempy národního týmu. „Já také ještě dokážu od mladých něco okoukat. Věřím, že dva roky v první lize mužstvo zocelily," doplňuje kapitán David Výborný.

Mladá Boleslav v přípravě doposud odehrála jedenáct zápasů a devět z nich vyhrála, podařilo se jí například ovládnout i Mountfield Cup v Martině. Generálkou na start v nejvyšší soutěži bude nedělní souboj na ledě Wolfsburgu. „Určitý optimismus tady je, ale na druhou stranu si uvědomuju charatker přípravy a výsledky nepřeceňuju. Těší mě, že jsme uspěli i v zápasech, ve kterých jsme nastupovali v kombinovaných sestavách a zkoušeli různé vazby. Hráči makali a herní projev byl dobrý," vykládá trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články