Hlavní obsah

Nováček z Olomouce chce hrát dobrý hokej a udržet si fanoušky

Olomouc chce při návratu do extraligy po 17 letech hrát dobrý hokej a udržet na stadiónu fanoušky. Konkrétní cíle na umístění si Hanáci nedávají. Trenéři Petr Fiala s Jiřím Dopitou chtěli dát příležitost hráčů, kteří postup vybojovali, ale v posledních dnech nakonec kádr ještě vyztužili o několik posil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jednou z olomouckých posil je i bývalý brněnský brankář Jiří Trvaj

Článek

"Jména hokej nehrají. Chceme dát šanci každému. Kádr je širší, některým hráčům už jsme sehnali působení v první lize. Jde o to, aby unesli tlak. O cílech se moc bavit nechceme, chceme udržet diváky na zimáku, hrát dobrý hokej," řekl na tiskové konferenci Dopita, který je také majitelem klubu. "Budeme bojovat. Důležité je, aby na ledě kluci nechali všechno. Uvidíme pak, jak to dopadne."

Posilami se stali už brzy po postupu dvaačtyřicetiletý centr Pavel Patera z Kladna, který je novým kapitánem, a další útočníci Peter Zuzin ze Zvolenu, Dávid Buc z Karlových Varů, Jakub Matai ze Lva Praha a Marek Laš z Třebíče. Přišli i bek Martin Vyrůbalík ze Skalice a brankář Jiří Trvaj z Komety Brno. V srpnu se stal další akvizicí bek Pavel Skrbek z Luley a v minulých dnech zadák Ivan Majeský z Kladna a útočníci Radek Dlouhý z Karlových Varů, Erik Hrňa z Třince a Martin Cibák z Podolsku.

"Po konfrontaci s Brnem jsme byli nuceni kádr ještě posílit. Jsme nováček, hodně hráčů není extraligou prověřeno a my nevíme, jak to zvládnou. Proto jsme ještě několik zkušených hráčů přivedli. Ještě pár změn může být, ale asi až podle výkonů a výsledků," prohlásil Fiala.

Z úspěšného týmu, který vybojoval extraligu, odešli brankář Tomáš Halász do Pardubic a útočník David Ostřížek do Komety Brno. Obránce Mario Cartelli ukončil kariéru a stal se marketingovým ředitelem klubu. Až ke konci přípravy se vydal bek Roman Kadela do Žiliny, Martin Janáček a David Škůrek budou hrát v Havlíčkově Brodu, útočník Lukáš Králík v Třebíči, Jakub Lehečka v Šumperku a Oldřich Heža za Techniku Brno.

Selingr v týmu skončil

"Máme dvacet útočníků. Michal Vodný je v Třebíči, aby se rozehrál. Bude s námi někdy trénovat. Jirka Řípa teprve začal trénovat, Herman je zraněný," doplnil Fiala. V týmu končí forvard Pavel Selingr. "Byl po operaci ramene, chtěli jsme se domluvit na střídavý start do Třebíči. On to neakceptoval, takže jsme smlouvu ukončili," vysvětlil Dopita.

Mladíky chtějí v Olomouci nechat hrát spíše v juniorech, než aby měli minimální vytížení v extralize. "Třeba Rašner výrazně vyčnívá, ale juniorku by oslabil. V áčku by hrál tři minuty. Dokud juniorka nebude zachráněná, tak budou hrát hlavně tam. Zlín taky hraje na tři lajny, handicap to nebude, si myslím. Je jedno, jestli bude hrát dvacet nebo osmnáct hráčů," prohlásil Fiala.

V brance se podělí o místo Trvaj s Tomášem Vošvrdou. "S brankáři ještě budeme mít sezení. Tomáš Vošvrda bude chytat v pátek generálku se Skalicí. Snažíme se vždy zátěž rozložit. Budeme reagovat na stav formy jejich a týmu. Cítíme ale, že v brance nováčci nejsme," je přesvědčen Fiala.

Cesta Olomouce do extraligy zaplnila stadión, i v přípravě byl o zápasy velký zájem. "Permanentek se prodalo kolem tisíce. Čekali jsme trochu více, ale pořád se kupují. Čas ukáže, jestli budou chodit," uvedl Cartelli. Rozpočet klubu je podle Dopity 60 miliónů korun a je již téměř naplněn.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice