Hlavní obsah

Srovnáme a pak dostaneme ránu do vazu, zlobil se po prohře v Brně zlínský bek Žižka

Brno

V úvodu poslední třetiny neproměnil brněnský útočník Vojtěch Němec trestné střílení, ale tři minuty před koncem dal svoji druhou branku v utkání a v moravské bitvě finalistů minulého ročníku Tipsport extraligy se Zlínem zajistil hokejistům Komety těsnou výhru 4:3.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety Brno slaví gól v síti Zlína. Vlevo smutný brankář Beranů Libor Kašík.

Článek
Fotogalerie

„Tohle je naprosto ideální scénář. Nezavršil jsem hattrick, takže nemusím v kabině platit, a stejně máme díky mně tři body. Navíc vzhledem k brzkému odpolednímu začátku mě poprvé viděl při extraligovém utkání můj dvouletý syn," vykládal dobře naladěný autor rozhodující trefy. Vzápětí ale Němec zvážněl. „To, jak jsem naložil s penaltou, bylo na facku. Puk mi utekl z hokejky, to skutečně nemělo s nájezdem nic společného," podrobil sám sebe kritice.

Brňané si v repríze zápasu, který byl ve druhém extraligovém kole předčasně ukončen kvůli mlze nad ledem, vybudovali na začátku závěrečné třetiny dvougólový náskok. Jenže Berani dokázali během necelých tří minut srovnat. „Asi jsme se trochu uspokojili a podvědomě zvolnili. Zbytečně jsme si utkání zdramatizovali. Naštěstí všechno dobře dopadlo," oddechl si Němec.

Trápení obhájců titulu naopak pokračuje, dál zůstávají přikováni na chvostu tabulky. „Taková porážka strašně bolí. Zvedneme se, srovnáme stav, a místo toho, abychom dovedli střetnutí alespoň do prodloužení, dostaneme ránu do vazu. Přesně to vystihuje naši situaci," stýskal si zlínský bek Tomáš Žižka, který ještě nedávno oblékal dres Komety. Teď má v mistrovském celku starosti. „Děláme všechno pro to, abychom poskočili výš. Je to ovšem strašně těžké. Moc gólů nedáváme, a o to zodpovědněji musíme bránit, abychom se vyvarovali chyb. Každý duel nás tudíž stojí strašně moc sil. Máme ale pořád čisté hlavy a věříme, že se co nejdřív chytneme," tvrdil Žižka.

Zlíňany sráží i další okolnosti. Komise rozhodčích vydala prohlášení, že technický gól olomouckého Patery, kvůli němuž padli v neděli na nájezdy, neměl platit. „Je hrozné, že sudí Hradil nezná pravidla, a možná nás tím připravil o bod. Už si na něm ovšem nic nevezmeme," smutně konstatoval zlínský asistent Juraj Jurík. „K celé záležitosti se ale zřejmě ještě jako klub vyjádříme," prozradil.

Reklama

Související témata: