Hlavní obsah

Navrátilci do sestavy jsou příslibem pro tým, věří liberecký asistent trenéra Milan Černý

Zápasy mezi hokejisty Liberce a Vítkovic mají navzdory velké geografické vzdálenosti mezi oběma místy pokaždé prestižní náboj. Severočeši se snaží v probíhající sezóně oplatit Ostravanům porážky z jarního předkola extraligového play-off. V něm Bílí Tygři padli 0:3 v sérii, kdežto Vítkovičtí si pak zahráli ještě čtvrtfinále vyřazovací části.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Liberce.

Článek

Páteční bitva na libereckém ledě nabídla obrat domácího týmu z 0:2 na 3:2 v prodloužení. „V první třetině jsme byli aktivní, ale chyběla tomu aspoň jedna vstřelená branka. Bohužel ve druhé části jsme udělali jednu chybu a vítkovický gól nás hodil takříkajíc zpátky. Postupně jsme si ale vynutili tlak a výsledkem jsou dva body," bilancoval asistent libereckého trenéra Milan Černý.

Co výhra pro tým znamená? „Že jsme se snad dokázali zlepšeným výkonem ve finiši omluvit divákům za předešlé domácí selhání s Olomoucí. Pozitivní je i návrat zkušených obránců Petra Gřegořka a Lukáše Dernera i útočníků Lukáše Krenželoka a Jardy Vlacha, kteří marodili nebo byli delší dobu mimo hru. Měli to složité, proto jsme od nich nemohli hned čekat, že výrazně zvednou kvalitu týmu. Vysoké tempo ale zvládli a věříme v jejich další přínos pro mužstvo už v nedělním zápase v Pardubicích," dodal Černý.

Nováčkem na trenérském postu v extralize je Jakub Petr, asistent trenéra Vítkovic. Na střídačce už prožil v rychlém sledu dvě utkání. „Získali jsme z nich čtyři body. Ideální pro rozjezd by bylo bodů šest, takže jsme těsně nad padesáti procenty úspěšnosti. Nechci říkat, že před zápasem v Liberci bychom byli s remízou po základní době spokojeni. Přijeli jsme si pro vítězství, které nám uniklo," analyzoval Petr.

V produkci mužstva spatřuje pozitivní rysy. „Posun je zřetelný hlavně při hře v našem obranném pásmu. Za to se sluší kluky pochválit. Ale mrzí mě vyloučení ve třetí třetině. Bohužel jsme za nedisciplinovanost zaplatili inkasovanými góly," mínil asistent. „Po dvou kolech u mužstva nechceme s hlavním trenérem Ladislavem Svozilem vynášet vážné soudy. Podobně urputné zápasy jako v Liberci nás budou čekat asi všude. Poznáváme, že cesta k vylepšení postavení v tabulce je během na dlouhou trať," zafilozofoval si Jakub Petr.

Reklama

Související témata: