Hlavní obsah

Divíškova fantazie! Ještě, že jsme se s ním dohodli, oddechl si kouč Slavie

Praha

Návrat to tedy byl fantastický! Na slávistický led přišel v dohrávce 20. extraligového kola Tomáš Divíšek jako hokejový hrdina. V dresu sešívaných, k nimž oficiálně zamířil v sobotu z prvoligového Mostu a vrátil se tak do bývalého působiště po osmi letech, stihl hattrick. Mateřskému klubu tak pomohl k obratu z 0:2 na 3:2 v prodloužení.

Foto: Josef Pešout, Právo

Tomáš Divíšek

Článek

"Nebudu nic zastírat - hattrick je pěkná věc. Moc si ho vážím a jsem za ty tři góly šťastný," rozplýval se pětatřicetiletý Divíšek, který nechyběl již u nedělní výhry 1:0 na ledě Litvínova. A obnovená premiéra před fanoušky červenobílých byla zcela mimořádná, i když dlouho to nijak slavně nevypadalo.

"Dnes jsme brali body za výkon ve třetí třetině, a to je prostě málo. Zaplaťpánbůh, že jsme se dohodli s Tomášem Divíškem," oddechl si kouč Slavie Ladislav Lubina.

Jeho svěřencům se v zápase dlouho nedařilo. Střelce Divíška ale nakonec mrzelo - i přes nepříznivý průběh zápasu - že Pražané nedokázali uspět v základní hrací době. "Podle mého názoru jsme ztratili bod. Měli jsme vyhrát v základní hrací době. Ten začátek byl od nás ale strašidelný, bylo to mdlé, málo pohybu od nás... Na druhou stranu obrat z 0:2 trošku svědčí o morálce týmu," ocenil Divíšek.

Nájezdy byly blízko

Sám při rozhodující trefě v prodloužení, po níž se čas zastavil na hodnotě 64:57, ani netušil, jak blízko byl zápas samostatným nájezdům. "Opravdu vůbec nevím. Asi deset minut do konce už jsem pak vůbec nekoukal." I přes časovou tíseň se neukvapil po vyhraném buly se zakončením Tomáš Vlasák a předložil Divíškovi rozhodnutí na stříbrném podnose. Ten nemohl minout.

"Já však věděl, že to tam 'Vlasy' nějak vymíchá, něco tam připraví a bude mi to dávat, tak jsem si tam najel. A pak to bylo do prázdné brány, stejně jako ve druhém případě, i tam to byla jeho práce a já jen doťukával do branky," vyprávěl Divíšek.

Slavii hodně zvedl gól na 1:2 zkraje třetí třetiny, jímž Divíšek načal svůj velký střelecký večer. "Ten nás nakopl. Tam jsme věděli, že na ně máme, a snažili se to ještě obrátit. Tak to v hokeji prostě někdy chodí. Dnes to vyšlo a obrátili jsme to," pochvaloval si Divíšek.

Paradoxní bylo, že on sám chvilku předtím chyboval. "Tam jsem zkazil nahrávku, ale 'Bedýnka' (Jaroslav Bednář) to tam ještě vypíchl zpátky a ze špatné věci nakonec vznikl gól. Tak to bývá. Pak vás všichni oslavují, ale kdyby to tak nedopadlo, tak naopak všichni nadávají. To je taková ta linie mezi tím," pousmál se Divíšek.

A nadšený mohl být i z toho, jak se Slavii právě díky jeho zásahům do černého dařilo při přesilovkách, z nichž padly všechny tři góly Pražanů. "Já jsem tam ale jen tak nějak na výpomoc. Jen tam stojím a řídí si to 'Vlasy' s 'Bedýnkou'. Já se jim snažím pomáhat tím, co umím, a dneska to i vyšlo," řekl Divíšek.

Reklama

Související témata: