Hlavní obsah

Kysela poškodil pověst extraligy, rozhodla disciplinárka! Zaplatí za to 20 tisíc

Aktualizováno

Pokutou ve výši 20 tisíc korun potrestala disciplinární komise extraligy ledního hokeje generálního manažera Litvínova Roberta Kyselu za poškození pověsti extraligy. Kysela po utkání Vervy ve Zlíně 14. listopadu a následně v médiích obvinil hlavní rozhodčí Poláka s Čechem z tendenčního řízení duelu, který Severočeši prohráli 5:6 po prodloužení, přestože ještě v průběhu třetí třetiny vedli 5:2.

Foto: www.hokej-litvinov.cz

Litvínovský generální manažer Robert Kysela.

Článek

Kyselu disciplinárka trestá i za to, že po zápase ve Zlíně citoval své anonymní e-mailové zdroje zmiňující možné korupční jednání, aniž by ale bylo doloženo důkazy.

Podle herního řádu soutěže má ředitel extraligy Josef Řezníček uložit dotyčnému za poškození dobrého jména soutěže finanční pokutu v minimální výši 50 tisíc korun. Předseda disciplinární komise Karel Holý, který se Kyselovými verdikty zabýval na základě podnětu od Řezníčka, však vzal v úvahu, že Kysela v minulém týdnu na zasedání Asociace profesionálních klubů i následně v médiích uznal, že jeho vyjádření byla nešťastná a Zlínu se za ně omluvil.

„Velice mě mrzí, že vlivem hrubého zkreslení ze strany některých médií došlo k situaci, kdy klub PSG Zlín začal být mediálně spojován s podezřením z nekalého ovlivňování utkání s Litvínovem. Konstatuji, že jsem neřekl na adresu klubu PSG Zlín ani jeho činovníků, že se dopustili nějakého korupčního jednání, aby ovlivnili výsledek utkání. Sám za sebe musím uznat nevhodnost zvolených slov, která jsem použil v mediálním vyjádření ve spojení se jménem PSG Zlín a hokejové extraligy. Uvědomuji si, že člověk mého postavení musí víc vážit použitá slova při mediálních vystoupeních," napsal Kysela představitelům zlínského klubu.

Při poškození pověsti extraligy má být disciplinárně projednáván i klub, v němž daný hráč, trenér či činovník působí, tomu se ale Litvínov v tomto případě vyhne. Holý totiž rozhodl, že účel trestu byl dosažen již pokutováním Kysely.

Olomouc musí zaplatit deset tisíc

Desetitisícový postih pak disciplinárka uložila Olomouci, jejíž fanoušci v úterním utkání s Plzní vhodili na ledovou plochu zapalovač a následně i mince. Příznivci Hanáků se podobně projevili už potřetí v probíhající sezóně a Holý klub upozornil, že případné další incidenty budou rovněž trestány pokutou, v závažnějším případě může dojít až k uzavření stadiónu pro extraligové zápasy.

Reklama

Související témata: