Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 2:0Karlovy Vary porazily poprvé v sezóně Vítkovice, duel rozhodl Duda

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Duda 1 : 0
60. Vachovec 2 : 0
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 28. kole Tipsport extraligy Vítkovice 2:0 a ukončili tak sérii tří výher ostravského týmu. Na prvním vítězství Západočechů nad Vítkovicemi se výrazně podílel kapitán Radek Duda, který jeden gól vstřelil a u druhé branky si připsal asistenci. Gólman Vladislav Habal poprvé v nejvyšší soutěži udržel čisté konto.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští hokejisté se radují z gólu proti Vítkovicím. Zády je střelec branky Radek Duda a Stanislav Balán.

Článek
Fotogalerie

V zápase tabulkových sousedů si první příležitost vytvořil domácí Micka, který ale ve 2. minutě zcela sám před hostující brankou nedokázal trefit poskakující puk. Poté již převzali iniciativu vítkovičtí hráči. Burgrovu střelu ale Habal vytěsnil svým pravým betonem, svůj postřeh následně prokázal i při šanci Svobody.

I ve druhé třetině se hrál úporný hokej odpovídající aktuálnímu postavení obou soupeřů v extraligové tabulce. Ve 26. minutě mohl otevřít skóre Balán, který prokličkoval až před Dolejšem, ale ten si s jeho zakončením poradil. Západočeši byli aktivnější, vynutili si i přesilové hry, ale skóre nedokázali otevřít ani v 98 vteřin dlouhé dvojnásobné výhodě.

Největší příležitost Vítkovic si ve 42. minutě vytvořil Szturc, jenž však minul branku výtečného Habala. Štěstí se na stranu domácích přiklonilo ve 44. minutě, při vyloučení Huny střelou z mezikruží otevřel skóre Duda. Po obdržené brance Severomoravané ještě více přitlačili Energii do obranného pásma a srovnat mohl Szturc po nabruslení až do karlovarského brankoviště; Habal byl opět připraven.

V závěrečných vteřinách měli hosté další velkou šanci ke srovnání stavu, to když při power play byl ještě vyloučen Micka. Habal ale udržel čisté konto, navíc Vachovec s Dudou zakončili bez problémů brejk na prázdnou branku Vítkovic.

28. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 44. Duda (D. Hruška), 60. Vachovec (Duda). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2841.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, Dvořák, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Šidlík - V. Tomeček, Balán, Duda - D. Hruška, R. Hruška, Micka - Flek, Skuhravý, Vachovec - Koblasa, J. Kverka ml., R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Klok, Zíb, Malec, Stehlík, Kovář, Štencel - T. Svoboda, Burger, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - E. Němec, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín