Hlavní obsah

Třinec posiluje. Defenzívu vyztuží Hrabal, který skončil ve Finsku. Trončinský míří do Boleslavi

Třinec

Vedoucí celek hokejové Tipsport extraligy Oceláři Třinec posílí obránce Josef Hrabal, který ukončil angažmá ve finském Lahti. Informovaly o tom oficiální internetové stránky slezského klubu. Hrabalův návrat současně vyvolal odchod jiného beka Marka Trončinského, který míří do konce ledna na hostování do Mladé Boleslavi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Josef Hrabal znovu oblékne třinecký dres.

Článek

Devětadvacetiletý vsetínský odchovanec Hrabal působil v Třinci od roku 2009 až do letošního ledna, kdy odešel do Novosibirsku do Kontinentální ligy. Hrabal poté zamířil do Lahti poté, co neuspěl na zkoušce v Dinamu Riga v KHL. Za Pelicans sehrál 18 zápasů a připsal si jednu asistenci. Na konci minulého týdne se ale dohodl s vedením finského celku na ukončení smlouvy, protože v předposledním týmu finské soutěže nebyl spokojen s vytížením.

V české nejvyšší soutěži, v které získal v roce 2011 titul s Třincem, má na kontě 363 zápasů a 145 bodů za 36 branek a 109 asistencí.

Bývalý hráč Vsetína, Čerepovce, švédského MODO, který se v sezóně 2008/09 snažil prosadit do kádru Edmontonu z farmářských týmů Springfieldu z AHL a Stocktonu z ECHL, sehrál také sedmnáct zápasů za českou reprezentaci a vstřelil v nich dva góly.

Přerovský rodák Hrabal ze sestavy vytlačil Trončinského, kterého dnes Oceláři uvolnili do konce ledna do Mladé Boleslavi. "Vznikl přetlak v zadních řadách, který zatím řešíme tímto krátkodobý hostováním. Nechtěli jsme úplně odstavit mladé kluky, kteří budou dále dostávat prostor," řekl ČTK mluvčí klubu Tomáš Želazko.

Jedenáctinásobný reprezentant Trončinský patří ke kreativním zadákům. V aktuálním ročníku má na kontě dva góly a dvanáct asistencí a v produktivitě obránců figuruje na devátém místě.

Reklama