Hlavní obsah

Slavia - Liberec 1:2 SNSlavia pokračuje v mizérii. Radivojevič v nájezdech ukončil sérii čtyř libereckých proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Stránský 1 : 0
6. Jelínek 1 : 1
65. Radivojevič (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Slavia podlehla v dohrávce 28. kola hokejové extraligy Liberci a nevyužila možnost výrazněji snížit ztrátu, kterou na chvostu tabulky má. Červenobílí rychle vedli. Ve 4. minutě se trefil Jan Stránský, ale radost jim záhy vyrovnávacím gólem zkazil exslávista Petr Jelínek. Další góly potřebné k přiživení nadějí na útěk z poslední příčky nepřišly, bezzubý byl i Liberec, a tak souboj celků, které nemají aktuálně nijak excelentní formu, rozhodly nájezdy. V nich se našel jediný úspěšný střelec - liberecký Branko Radivojevič, který ukončil sérii čtyř proher svého týmu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z vítězství na ledě Slavie.

Článek
Fotogalerie

Bílí Tygři postoupili na 11. místo v tabulce. Slavia pokračuje v mizérii, k výhře jí nepomohl ani exliberecký kouč Dušan Gregor na její lavičce, je i nadále poslední, na třináctou Mladou Boleslav ztrácí osm bodů.

Slavia začala utkání aktivně, tlačila se do útočného pásma a brankář Lašák měl více práce než jeho protějšek Furch. Výsledkem toho byla i první branka Pražanů. Ve 4. minutě nahodil Stránský puk od modré čáry, Lašák přes clonící hráče nic neviděl a Slavia vedla.

Až poté se začali ofenzivě věnovat i hosté, kterým se povedlo poměrně rychle srovnat krok. Mezi obránce si najel Jelínek a jistě prostřelil Furcha, se kterým ještě v minulé sezóně sdílel kabinu. Slavia byla střelecky aktivnější, blíže k brance však měli hosté. Balaštík ani Bulík ale Furcha nepřekonali.

Bednář trefil jen tyč

Ve druhé dvacetiminutovce byla střelecká převaha Pražanů ještě markantnější, druhý gól se jim přesto přidat nepodařilo. Nejblíže k tomu měl ve 27. minutě Bednář, který dokázal udělat kličku i Lašákovi, trefil ale jen tyč. Branková konstrukce pomohla hostům i ve 40. minutě, kdy na tyči skončila Königova střela v přesilové hře.

Bílí Tygři začali přece jen více útočit, bylo jasné, že druhý gól přiblíží jeden z týmů k důležité výhře. Ve 47. minutě to nebezpečně zkoušel od modré čáry obránce Derner, Furch byl ale připravený. Rozhodnout mohl Bednář, stejně jako Balaštík na druhé straně však nemířil přesně.

V závěru měli více ze hry hosté. Po přečíslení dva na jednoho nebezpečně střílel Radivojevič, pozornost Furcha vyzkoušel i Vampola. Nikdo z nich se neprosadil a muselo se prodlužovat. Liberci k rozhodnutí nepomohla ani přesilová hra, jejíž část odehrál v nastaveném čase. V 64. minutě mohli udeřit domácí, tečovaná střela ale zřejmě skončila na horní tyčce. V nájezdech se pak prosadil jen Radivojevič.

Dohrávka 28. kola hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 1:2 po sam. náj. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Stránský (Divíšek, Sklenář) - 6. P. Jelínek (Bartek, Voráček), rozhodující nájezd Radivojevič. Rozhodčí: Hradil, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4. Využití: Diváci: 3817.
Slavia: Furch - J. Novák, König, Valach, Štich, A. Růžička, Beňovič, Knot, Holub - Vlasák, Bednář, M. Hořava ml. - Stránský, Divíšek, Sklenář - M. Čermák, Vas, Poletín - J. Veselý, T. Doležal, J. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Vitásek, Voráček, Kajínek, Derner - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Bakoš, Filippi, Bulík - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - Bulíř, Urban, J. Vlach. Trenéři: Čada a Černý.

Reklama

Související témata: