Hlavní obsah

Apatie, bída. S kým chceme hrát, zoufá si slávista Divíšek. Pomohly by přestupy?

Praha

Hokejové zoufalství Slavie je do očí bijící, spásou nebyl ani příchod kouče Dušana Gregora. Ze šesti utkání pod ním bral beznadějně poslední tým extraligy pouhé dva body a nejen výsledkově, ale i herně je to bída.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Slavie Dominik Furch inkasuje. Častý extraligový obrázek.

Článek

„Všechno je špatně, není se čeho chytit," tvrdí útočník Tomáš Divíšek po úterním debaklu 1:7 v Mladé Boleslavi. „Naprostá hrůza, co jsme předvedli. Jestli si někdo v kabině myslel, že máme někam našlápnuto, tak tady jsme všechno zahodili. Byli jsme úplně mimo. Nevím, s kým chceme hrát, když nás takhle rozebere i předposlední tým," kroutí hlavou Divíšek.

Šlo už o třináctou porážku Slavie z posledních čtrnácti zápasů, od poloviny listopadu se řítí toboganem vstříc boji o holé přežití mezi elitou. Na 12. místo, které ještě odvrací baráž, ztrácí Slavia už jedenáct bodů.

„Hrajeme daleko pod úrovní extraligy. Co kolikrát na ledě vyvádíme, nemá s hokejem nic společného. Mám v sobě tolik frustrace, že bych řekl něco, co by nevyznělo dobře," míní zklamaně i další útočník Jaroslav Bednář.

Hráči nejsou ochotní prát se s osudem

Apatická nálada ovládla slávistickou kabinu. Mladí hráči nerespektují staré, kteří je pořád peskují, a celé mužstvo ubíjejí neustále se opakující chyby. „Ke zlepšení pomůže jedině tvrdá práce. Všichni musí zahrát o mnoho procent lépe. Kdybych věděl, jak tým nastartovat, řeknu to klukům v kabině a začali bychom hrát jinak," říká hlasem plným beznaděje Divíšek.

Pro Gregora byl po třech týdnech u mužstva katastrofální výkon v Mladé Boleslavi tvrdou fackou. „Určitá deka na mančaftu je. Nechtěl bych se ale schovávat za psychiku, když nevidím, že jsou hráči ochotní makat za klub a prát se s osudem. Bude asi nutné vymyslet trejdy a vzít jiné, kteří tím nejsou poznamenaní a jsou psychicky odolnější," naznačuje kouč.

Naráží ale na ekonomické možnosti klubu. „Věc je složitá, je tam spousta otázek, ale přestupní řád dává do konce ledna prostor tuhle věc řešit," míní Gregor.

Reklama

Související témata: