Hlavní obsah

V Hradci nepustili na hokej přes dvacet podnapilých fandů Komety. Vstupenky jim zabavili

Hradec Králové

Báli se výtržností fanoušků Komety na svém stadiónu, a tak nedělní extraligový duel s Brnem vyhodnotil královehradecký hokejový klub ve spolupráci s pořadatelskou službou a policií jako vysoce rizikový. Na rozdíl od zápasu ze 30. prosince loňského roku nyní k řádění na stadiónu nedošlo. I proto, že přes dvacet příznivců Komety na něj nebylo před nebo v průběhu utkání vpuštěno a neviděli tak drtivou výhru svého klubu 7:0.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fanoušci Komety Brno - ilustrační foto.

Článek

Pořadatelská služba za asistence Městské policie prováděla v souladu s návštěvním řádem hradecké arény a Tabákového zákonu dechovou kontrolu u některých fanoušků Brna, kteří jevili známky podnapilosti nebo se chovali nevhodně.

„Před utkáním bylo kontrolováno 26 osob, z toho 17 bylo nevpuštěno na stadión (u nevpuštěných osob bylo naměřeno 0,5 - 1,8 promile alkoholu). Po první třetině bylo kontrolováno šest osob, z toho čtyři lidé nebyli vpuštěni ze stejného důvodu (0,5 – 1,8 promile alkoholu). Po druhé třetině kontrolovány tři osoby, z toho jeden vpuštěn ihned a dva vpuštěni následně," píše královehradecký Mountfield na svých oficiálních stránkách v prohlášení, které mu zpracovala Městská policie.

Sport.cz se obrátil i na předsedu fanklubu Komety, aby popsal situaci ze svého pohledu, dosud ale neodpověděl.

Už v neděli si ale někteří brněnští příznivci v diskuzích na Sport.cz na chování pořadatelské služby před hradeckým zimákem stěžovali. Kontroly na alkohol v dechu prý směřovaly výhradně na hostující fanoušky. Navíc těm, kteří nadýchali přes 0,2 promile, měli pořadatelé zakoupené vstupenky roztrhat.

Vrátí jim vstupné

„Nevpuštěným osobám byla zajištěna vstupenka, aby se zamezilo jejich případnému opětovnému vstupu na zimní stadión. Hokejový klub je těmto osobám na základě prokázání škody na majetku připraven vrátit vstupné," uvádí Hradec Králové ve svém prohlášení.

„Nutno dodat, že i díky těmto opatřením proběhl nedělní zápas bez jediného konfliktu," naráží Východočeši na utkání Hradce Králové s Brnem z loňské sezóny.

To odstartovalo 30. prosince s takřka čtvrthodinovým zpožděním, jelikož brněnští fanoušci zaházeli led konfetami a odpálili i několik dýmovnic. Do jejich sektoru tak vtrhli hasiči a pořadatelé, se kterými se příznivci Komety pobili. Po zklidnění situace se hostující fandové připomněli ještě jednou, když po Hanzlíkově gólu na konečných 3:2 pro Kometu odpálili dělbuchy.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice