Hlavní obsah

Sparta posiluje brankářský post, ze Slovanu získala reprezentačního gólmana Januse

Aktualizováno

Už druhou posilu ze Slovanu Bratislava získala v tomto týdnu hokejová Sparta. Po útočníkovi Michalu Vondrkovi přichází do aktuálně třetího týmu extraligy na hostování do konce sezóny slovenský reprezentační brankář Jaroslav Janus. Holešovičtí tak reagují na onemocnění jiného svého slovenského gólmana Rastislava Staňu. Janus tak v brankářské trojici doplní Filipa Novotného s Janem Lukášem.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Jaroslav Janus odchází ze Slovanu Bratislava na hostování do konce sezóny do pražské Sparty.

Článek

„Rasťa je bohužel na marodce do konce této sezóny. Nyní přichází Jaro Janus, abychom měli před vrcholem sezóny kompletní složení tří brankářů," říká pro oficiální stránky Sparty sportovní ředitel klubu Patrik Martinec.

Janus je aktuálně se Slovanem Bratislava v Helsinkách, kde dnes večer čeká jediného slovenského zástupce v Kontinentální lize souboj s domácím Jokeritem. Ke sparťanskému týmu se připojí v sobotu dopoledne a o den později by už měl být k dispozici pro derby na Slavii.

„Jsem velmi nadšený, že o mě Sparta projevila zájem a vše se podařilo dotáhnout k úspěšné dohodě," prohlásil pětadvacetiletý brankář. „Do Prahy se velmi těším, je to krásné město a Sparta je pro mě jednoznačně nejslavnější český klub s obrovskou tradicí a historií. Pro mě bude čest chytat za takový klub a cítím velkou motivaci a výzvu pomoci Spartě k úspěchu v dobře rozjeté sezóně."

Januse v roce 2009 draftovala do NHL Tampa Bay, nejslavnější hokejovou soutěž světa si ale dosud nezahrál. Od roku 2009 do 2012 nastupoval za farmářský celek Blesků Norfolk Admirals v AHL. Před sezónou 2012/13 se vrátil do Evropy a kývnul na nabídky Slovanu z KHL. V letošní sezóně za něj odehrál 25 zápasů s průměrem inkasovaných branek 3,01 na zápas a úspěšností zákroků 89,1 procenta. Prešovský rodák si loni a předloni zahrál i na seniorském mistrovství světa.

Reklama

Související témata: