Hlavní obsah

Vítkovice vstoupily do zápasu s Pardubicemi mizerně: Hráli jsme jako v červenci, řekl Svačina

Ostrava

Vítkovice začaly středeční úvodní zápas předkola play off extraligy proti Pardubicím zle. Za 12 minut prohrávaly 0:2 a mohlo být i hůř. Probudil je až kontaktní gól Vladimíra Svačiny dvě a půl minuty před přestávkou. "Vypadalo to, jako bychom si přišli v červenci zabruslit," popisoval Svačina úvod zápasu, který nakonec Vítkovičtí vyhráli přesvědčivě 8:2 a ujali se v sérii vedení 1:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vladimír Svačina (vlevo) z Vítkovic a Tomáš Marcinko z Pardubic.

Článek

Co to s vámi bylo na začátku, byli jste takoví zaražení?

Jenom jsme koukali a čekali, co se stane. Bylo to, jako bychom si v červenci přišli zahrát a ne, že je před námi vrchol sezóny. Takto bychom neporazili nikoho, to by byl rychlý konec série.

Váš kontaktní gól na 1:2 byl pro další vývoj velmi důležitý, souhlasíte?

Těch prvních patnáct minut jsme byli tragičtí. Už jsem se na to nemohl dívat. Řekli jsme s Ondrou (Romanem), že nebudeme couvat a vletíme k nim do třetiny, ať se dostaneme do tempa. Párkrát jsme je tam dohráli a z toho vyplynul i ten gól. Sice máme zakázané od trenérů chodit za bránu, když mají jistý puk, ale řekli jsme si, že za stavu nula dva musíme prostě něco změnit. Vletěli jsme na ně, oni nám to nahráli a z toho byl gól. Jestli jsme to tam plivnul já, nebo někdo jiný, to je jedno.

Po přestávce jste už šlapali jako stroje. Dali jste sedm dalších gólů a vyhráli jednoznačně 8:2.

Napadalo nám tam potom všechno a mohli jsme přidat i další góly. Ale snad jsme si něco nechali na příště, protože je úplně jedno, jestli vyhrajeme o jeden gól nebo o šest. Vedení je lepší, než prohrávat. Máme důležitý bodík, oni teď musí vyhrát tři zápasy ze čtyř. Ve čtvrtek to bude ale úplně něco jiného.

Reklama