Hlavní obsah

Liberec - Slavia 2:0Liberec zdolal poslední Slavii a definitivně se zachránil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Výtisk 1 : 0
57. Valský 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zdolali v prvním kole skupiny o umístění na 11.- 14. místě v extralize jistého účastníka baráže Slavii 2:0 a definitivně se zachránili. O vítězství Bílých Tygrů rozhodli v závěru Jan Výtisk a Jakub Valský, gólman Ján Lašák udržel díky 24 úspěšným zákrokům čisté konto. Severočeši se na 11. pozici vzdálili pět kol před koncem předposlední Olomouci na rozdíl 16 bodů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Začátek utkání byl oboustranně opatrný. V polovině úvodní třetiny dostali hosté možnost hrát téměř šest minut přesilovku, ale nevyužili ji. V následné své zkrácené početní výhodě se dostali do tlaku domácí, pokračovali i po ní, ale Jelínek šanci nevyužil.

Druhou třetinu začali domácí náporem. Pomohla jim i přesilovka, ale jejich tlak byl stále bez gólového efektu. Furcha postupně vyzkoušeli Bulík, Plutnar, Jelínek, ale slávistického brankáře nepřekonali. Slavia se vymanila z tlaku až v polovině utkání díky přesilovce. V ní po Tomicově střele podržel Bílé Tygry Lašák. Následovaly dvě přesilovky domácích, ale ani jim se nepodařilo skórovat.

V závěrečném dějství byli domácí aktivnější, ale i nadále dlouho marně hledali recept na překonání Furcha. Velice blízko byl ve 49. minutě Filippi, který pronikl do útočného pásma, položil si Furcha, ale po objetí branky nedokázal zasunout puk do branky.

Domácí se dočkali v 54. minutě. Střelu Filippiho i následnou dorážku Bulíka ještě Furch zlikvidoval, ale na druhou dorážku Výtiska už nestačil. O necelé tři minuty později předvedl ve vlastním oslabení krásné sólo Valský a stanovil konečné skóre.

1. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 54. Výtisk (Bulík, Filippi), 57. Valský (Plutnar). Rozhodčí: Lacina, Polák - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4110.
Liberec: Lašák - Plutnar, Gřegořek, Výtisk, Derner, Ulrych, Kolmann, Voráček - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Bakoš, Filippi, T. Urban - Balaštík, Bulík, Radivojevič - Hrníčko, Mikyska, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Slavia Praha: D. Furch - Valach, Šenkeřík, Šulc, Štich, Knot, Kolařík, A. Růžička - Babka, Vas, Pletka - Stránský, T. Doležal, Poletín - M. Čermák, Sklenář, Tomica - Andres, Holec, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.

Reklama