Hlavní obsah

Útočník Komety Honejsek: Hráči Zlína po mně půjdou, i když nejsem Bure

Brno

Před rokem slavil útočník Antonín Honejsek po finálovém triumfu nad Kometou extraligový titul se zlínskými hokejisty. Teď však obléká brněnský dres a před čtvrtfinálovou bitvou moravských rivalů se netají tím, že by obhájce prvenství rád poslal předčasně na dovolenou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Antonín Honejsek (vpravo) se poškorpil se svým nedávným kapitánem Petrem Čajánkem už v základní části a v play off to nebude jiné.

Článek

Těšíte se na sérii, v níž budete tentokrát stát na opačné straně než loni?

Samozřejmě. Vždyť nám začíná nejzajímavější část sezóny, kterou pokaždé dlouho dopředu netrpělivě vyhlížíme. Před námi je navíc repríza minulého finále, bude to tedy opět pikantní a zřejmě i vyhrocený souboj.

Mnozí zlínští fanoušci vám ovšem přestup do Brna neodpustili. Neobáváte se jejich reakcí?

Tohle se snažím vůbec neřešit. Měl jsem pro přestup do Brna svoje důvody a chci teď v závěru sezóny udělat super výsledek s Kometou. To, že na nás vyšel na úvod play off zrovna Zlín, je taková malá hříčka osudu, která pro mě dělá play off o chlup zajímavějším.

Povídá se, že se Kometa Zlína obávala. Je to pravda?

Zaslechli jsme to všude možně, ale vůbec nevíme, kde se to vzalo. Sami jsme se tomu divili. Nikdo z nás nic takového nikdy neřekl. Respektujeme kvalitu soupeře, ale pokud máme vysoké cíle, musíme ve čtvrtfinále přejít přes kohokoliv. Na Zlín jsme dobře připraveni, strach z nich rozhodně nemáme.

Když jste v závěru základní části nastoupil poprvé za Kometu ve Zlíně, bylo vidět, jak se vás domácí hráči snaží co nejčastěji hitovat, aby se zavděčili divákům. Jste na něco podobného připravený i v play off?

Pochopitelně že jsem už tehdy počítal, že do mě půjdou. Čekám to i teď. Když se do mě zlínský hokejista opře, hlediště tam šílí, což samozřejmě dodává sebevědomí celému mužstvu.

Budete si tedy připadat jako terč?

Snad to nebude přece jen tak horké. Ke konci základní části jsem na ledě nijak zvlášť nezářil. V našem týmu je spousta jiných kluků, jichž by si měli Zlíňané všímat víc.

S dosavadním působením v Kometě tedy nejste moc spokojený?

Mužstvo šlape. Mně ovšem dlouho trvalo, než jsem se výrazněji prosadil. Najednou jsem pak za pár utkání nasázel osm gólů, avšak poté přišlo opět takové suché období. Teď jsem ovšem pořádně potrénoval a jsem přesvědčený, že v play off předvedu mnohem lepší hokej. Pevně věřím, že fanoušci Komety uvidí úplně jiného Honejska. Ať ale zase nikdo nečeká, že ve středu vyjede na led Bure. (smích)

Byl jste před čtvrtfinále s některým z vašich bývalých spoluhráčů v kontaktu?

Když bylo jasné, na koho v prvním kole narazíme, tak jsme si pár esemesek vyměnili. Psal jsem si hlavně s obráncem Oldou Kotvanem, s nímž jsem při zlínských výjezdech za soupeři pobýval na hotelovém pokoji. V posledních dnech jsme s tím ale přestali, snažím se už soustředit jen sám na sebe.

Považujete za výhodu, že sérii se Zlínem začnete doma?

Rozhodně ano. Podmínkou našeho postupu ale určitě není v obou úvodních zápasech před našimi fandy zvítězit. Už jsme mockrát prokázali, že umíme zahrát slušně i venku. Zároveň si ovšem uvědomuju, jak obtížné je uspět ve zlínské hale. Na domácí tam bývá hodně faulů a oni umějí početní výhodu zužitkovat. Pamatuju si, jak složité to tam pro hosty je.

Co tedy bude na Zlín platit?

V první řadě musíme vylepšit přesilovky. To byla hrůza, co jsme v nich doteď předváděli. Solidní výkony ze základní části potřebujeme ještě vystupňovat. A taky striktně dodržovat krátká střídání, abychom nevypadli z tempa.

Příznivci Komety nemají v oblibě zlínského kapitána Petra Čajánka, který se nechá občas vyprovokovat. Budete se snažit toho využít?

Je jasné, že u nejlepšího soupeřova hráče musíme zbystřit. Zákeřnosti nechceme, ale lhát nebudeme. Petra si určitě hodláme všímat trochu víc, jeho taková pozornost dovede rozptýlit. To je ovšem obvyklé v každé sérii, že hráči po sobě štěkají a jdou si víc do těla. Nebude to jen o Čájovi. V play off je běžné, že každý pořvává po každém.

Kdo v repríze loňského finále postoupí do letošního semifinále?
Brno
48,9 %
Zlín
51,1 %
Celkem hlasovalo 3443 čtenářů.

Reklama

Související témata: