Hlavní obsah

Hlaváč je sparťanskou pojistkou, do play off s Hradcem ale může naskočit už dnes

Praha

Když nevyšel první úkol sezóny, dostat Kladno zpět do extraligy, upíná se 38letý útočník Jan Hlaváč k nové výzvě. V play off pomůže hokejistům Sparty, s níž v roce 2007 slavil její poslední titul.

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Jan Hlaváč ve sparťanském dresu.

Článek

„Vzpomínky mám fantastické, ale letos ve Spartě sloužím spíš jako pojistka, kdyby se někdo zranil. Pokud bych měl už ve středu naskočit, a trenér něco naznačoval, budu se samozřejmě snažit odvést co nejlepší práci. Ale i tak vítám možnost si protáhnout sezónu," říká Hlaváč.

Za Spartu nastoupil už v prosinci na střídavý start. Bylo to právě v Hradci, který je teď soupeřem ve čtvrtfinále. „Asi je to pro mě v tomto ročníku osudový tým," uvažuje a připouští, že bude muset neplánovaně odletět za rodinou žijící na Floridě. „Uvidíme, jak to bude. Zatím tady můžu být a jsem rád za každý den."

Vnitřně cítí, že Sparta může dojít daleko. „Má dobře poskládaný mančaft, ale je to sport a stát se může všechno. Zažil jsem si to s Kladnem," potvrzuje, že neúspěch v první lize jej stále mrzí. „Měli jsme dojem, že máme lepší mančaft, ale série s Jihlavou byla vyrovnaná a rozhodly maličkosti, bohužel v náš neprospěch."

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec