Hlavní obsah

Takový gól dávám jednou za deset let, usmíval se po výhře v Brně zlínský bek Žižka

Brno
Aktualizováno

Úvodní čtvrtfinále extraligového play off tradičních moravských rivalů na brněnském ledě nabídlo dramatickou bitvu se šťastným koncem pro Zlín. Hokejisté Komety sice jedenáct vteřin před koncem řádné hrací doby dokázali v přesilovce srovnat na 2:2, ale hned po 46 vteřinách prodloužení urvali první výhru v sérii hosté.

Foto: Právo

Obránce Zlína Tomáš Žižka

Článek

„Brno se štěstím vyrovnalo, my jsme pro změnu vstřelili vzápětí šťastný rozhodující gól. Marušákem nastřelený puk se před brankou odrazil do sítě od Okálovy brusle," usmíval se spokojený zlínský útočník Roman Vlach, který se blýskl proměněným trestným střílením. „Do poslední chvíle jsem čekal, co Čiliak udělá. Vytáhl proti mně hokejku, tak jsem ho prostřelil," líčil.

O osmnáct vteřin dřív srovnal ve druhé třetině na 1:1 krátce po návratu z trestné lavice obránce Tomáš Žižka. „Přilétl ke mně vyhozený puk, a tak jsem se zkusil vydat k soupeřově bráně. Povedlo se mi obehrát brněnského Ptáčka a blafákem zavěsit. Takový gól dávám jednou za deset let," tvrdil v nadsázce.

Žižka, který v minulé sezóně oblékal brněnský dres, hned ovšem krotil přehnaný optimismus. „Je to jenom první krok a my potřebujeme výhry čtyři. Ve čtvrtek se o ni pokusíme znovu," slíbil.

Kýhos: Slepené branky jsme Zlínu nabídli

V brněnské kabině zavládlo obrovské zklamání. Útočník Vojtěch Němec, který Kometě vynutil prodloužení, se nakonec hrdinou utkání nestal. „Do nastaveného času jsme bohužel vstoupili hrozně špatně. Zlíňané předvedli svůj typický hokej. Zase vycházeli z urputné obrany a dokázali důsledně potrestat snad všechny naše chyby," posteskl si.

Trenér Komety Vladimír Kýhos mínil, že se na úrovni střetnutí projevila dlouhá předchozí pauza. „My jsme byli zbytečně nervózní. Když jsme se konečně dostali do zápasu, postihl nás nepochopitelný výpadek. Obě slepené branky jsme Zlíňanům sami nabídli. Závěr byl hektický, štěstí tentokrát přálo soupeři. Ve čtvrtek musíme podat lepší výkon, hrozně neradi bychom cestovali do Zlína s dvouzápasovou ztrátou," přemýšlel Kýhos už o dalším duelu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články