Hlavní obsah

Doma si trochu popláčou, očekává brněnský obránce Kováčik

Úvodní čtvrtfinálový zápas extraligového play off mezi hokejisty Komety a Zlína se ještě nesl v docela poklidném duchu, avšak o den později už mělo utkání veškeré atributy vyřazovacích bojů. Neustálé šarvátky často doprovázely i slovní přestřelky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Komety Vladimír Kýhos uděluje pokyny obráncům Janu Hanzlíkovi (uprostřed) a Jozefu Kováčikovi během druhého čtvrtfinálového duelu se Zlínem.

Článek

„To k play off patří. Už se nehraje o hruštičky nebo jablíčka. A hokej nejsou šachy ani fotbal. Je to pěkné pro diváky, fanoušci se určitě dobře baví," tvrdil po čtvrtečním vítězství 4:2 brněnský obránce Jozef Kováčik. Jeho tým srovnal stav série na 1:1.

Slovenský bek má na Zlíňany pořádnou pifku. „Znovu předvádějí svůj divný hokej, jen čekají na soupeřovu chybu. A ty jejich provokace, to je klasika. Ani v jejich hale od nich nečekám nic jiného. Určitě si zase doma trochu popláčou," předpověděl. „My ovšem půjdeme důsledně dál za tím naším snem. Vzadu nesmíme dělat chyby a nenecháme se vyprovokovat. A taky bychom neměli dostat první gól, to se pak u nich těžko otáčí," předsevzal si.

Kováčik má nejvíc spadeno na zlínského kapitána Čajánka. „Provokovat umí ze všech nejvíc, to musím uznat. Udělá cokoli, aby se protihráč neudržel a dal mu ránu. Beru ale, že to má v popisu práce. Loni ve finále ho ovšem předčil Balaštík. Ten mi žral nervy ještě mnohem víc," zavzpomínal.

Věří, že Kometa bude mít k dispozici i střelce Hrušku, který byl po zákroku zlínského Okála v druhém brněnském duelu pořádně otřesený. „Měl divný výraz v obličeji. Snad se ale dá do neděle dohromady. Ve Zlíně budeme Honzu potřebovat," popřál Kováčik parťákovi rychlé uzdravení.

Reklama

Související témata: