Hlavní obsah

Hradec Králové - Sparta 3:4Stav série 0:4Sparta postoupila mezi poslední čtyři nejrychleji, jak to šlo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Buchtele 0 : 1
10. Mikuš 0 : 2
10. Tvrdík 1 : 2
22. Šimánek 2 : 2
26. Forman 2 : 3
36. Valcourt 3 : 3
56. Kumstát (trestné střílení) 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty vyhráli ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání na ledě Hradce Králové 4:3, ovládli sérii 4:0 a jako první slaví postup do semifinále. V 56. minutě rozhodl z trestného střílení Petr Kumstát. Obhájce bronzu si stejně jako loni zahraje o finále, Mountfield druhý rok za sebou končí ve čtvrtfinále.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Sparty oslavují gól ve čtvrtém čtvrtfinále s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Domácí měli už po 28 vteřinách možnost přesilové hry po Rolinkově vyloučení, ale Sparta se ubránila. Do šance se před Novotného natlačil jen Mertl. Na druhé straně Kantora, který dostal poprvé v sérii přednost před Kacetlem, prověřil Buchtele a vzápětí minul Kumstát. V sedmé minutě se po závaru před Novotným šli sudí Pešina s Šírem poradit s videorozhodčím, který rozhodl, že se bezbrankové skóre nezmění.

Následně skončil zápas pro domácího útočníka Kukumberga, který dostal za nesportovní chování nejdříve trest na deset minut a pak i do konce utkání. Po vyloučeních Vydareného a Pláňka se naskytla hostům na 65 vteřin přesilovka pěti proti třem a osm vteřin před jejím koncem ji využil Buchtele, který se trefil z mezikruží.

Sparta vzápětí v pokračující výhodě proti čtyřem přidala devátý gól v početní výhodě v sérii. Kombinaci zakončil před brankovištěm volný bek Mikuš. Mountfield bleskově za 12 vteřin snížil, když si na přihrávku Červeného najel Tvrdík a zblízka překonal Novotného. V 16. minutě mohli v oslabení vyrovnat Vantuch a Červený.

Sparta se v úvodním dějství ubránila ještě při dalším Rolinkově vyloučení, ve 22. minutě už ale při Ďalogově pobytu na trestné lavici domácí udeřili. Knotek našel od pravého mantinelu na levém kruhu Šimánka, který prostřelil přesouvajícího se sparťanského gólmana. Sparta se vrátila do vedení v 27. minutě, když po vhazování sebral Forman puk za Troligou a prostřelil Kantora mezi betony.

Odpovědět se snažil Mertl, na druhé straně musel být na pozoru i Kantor. V 36. minutě Východočeši opět vyrovnali. Kopta nahodil puk z otočky od modré čáry a ten prošel přes stínícího Valcourta za záda Novotného. Před pauzou byl ještě blízko gólu Kudrna, jehož teč po Jankově ráně ale skončila vysoko nad.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se domácí ubránili při Jankově vyloučení a ve 43. minutě zasáhl po Vondrkově šanci Kantor, jehož pak prověřili i Buchtele a Sabolič. Mezitím na druhé straně po Mertlově akci zakončoval Šimánek a v 47. minutě byl za cenu Rolinkova faulu zastaven v šanci Mertl. Sparta ale domácím šanci nepovolila a naopak Kantor musel až u modré čáry zastavit rodící se únik hostů.

V 56. minutě fauloval Jank unikajícího Kumstáta, který pak při zakončení neuspěl, ale z nařízeného trestného střílení překonal Kantora mezi betony. Odpovědět mohl po sólu Kudrna, ale vyřazení už Hradec Králové neodvrátil ani v závěrečné power play.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Tvrdík (Červený, Dietz), 22. Šimánek (T. Knotek, Jank), 36. Valcourt (Kopta) - 9. Buchtele (Réway, K. Pilař), 10. J. Mikuš (Kumstát, Rolinek), 26. Forman (Přibyl), 56. Kumstát z tr. střílení. Rozhodčí: Pešina, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5, navíc Kukumberg 10 min. a do konce utkání - Forman 10 min. Vyloučení: 1:2. Diváci: 5926. Konečný stav série: 0:4.
Hradec Králové: Kantor - Pláněk, Vydarený, Čáp, Jank, Dietz, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, T. Knotek - Vantuch, Kukumberg, Červený - Valcourt, Troliga, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Sparta: Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, K. Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Cingel, Vondrka - Forman, Přibyl, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice