Hlavní obsah

Do širší špičky sice patříme, mezi top týmy ale zatím nemáme co dělat, ví kouč Hradce

Hradec Králové

Před startem sezóny stanovilo vedení královehradeckého hokejového klubu svým hokejistům smělý cíl: postoupit přímou cestou do play off a v něm získat některou medaili. První bod sice došel naplnění, od toho druhého však byli Východočeši na míle daleko. Po jednoznačné porážce 0:4 na zápasy končí ve čtvrtfinále... Stejně jako loni, kdy po převzetí extraligové licence od Českých Budějovic nestačili na pozdějšího mistra ze Zlína.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zklamaný trenér Hradce Peter Draisaitl (uprostřed) během prvního zápasu čtvrtfinále play off na Spartě.

Článek

„Mám pocit, že jsme se v průběhu série se Spartou zlepšovali, jenže nakonec se stejně projevila malinko větší individuální kvalita soupeře," musel ocenit kouče Hradce Králové Peter Draisaitl Pražany, kteří hned devět ze šestnácti branek vstřelili při hře v početní převaze. „My jsme přitom měli v přesilovkách stejně šancí jako Sparta. Můžeme se o tom bavit sem a tam, jenže právě tady se ukázaly individuality soupeře."

Sparta jde zaslouženě dál

Z celé série ho mrzel zejména úvodní duel, který jeho svěřenci v Holešovicích absolutně nezvládli a po bezkrevném výkonu zaslouženě prohráli 0:3. „Kdybychom v něm hráli aspoň trošku podobně jako v tom posledním, možná bychom bod z Prahy přivezli a třeba by se s celou sérií dalo něco udělat. Nicméně Sparta byla dobře připravená, dobře koučovaná a zaslouženě jde dál," musel uznat Draisaitl.

„Musíme si strašně vážit toho, že jsme do play-off šli z pátého místa a zpětně to beru jako velký úspěch," ohlíží se kouč Hradce za základní částí. Vyřazovací boje mu ale ukázaly, že mužstvo má před sebou ještě spoustu práce. „Do širší špičky asi patříme, jenže k top týmům ne. Tam ještě nemáme co dělat."

Co tedy přes léto podniknout, aby se situace změnila? „Pokusíme se něco vymyslet, jak to zlepšit. Stále ale do toho musíme jít s pokorou," ví Draisaitl a posteskl si nad množstvím zranění, která jeho tým v celé sezóně limitovala. „Bylo toho až moc. Snad dvakrát po sobě jsme nehráli ve stejné sestavě. A když pak nastoupíte proti soupeři s tak vysokou kvalitou, nemůžete to zvládnout," uzavřel Draisaitl.

Reklama

Související témata: