Hlavní obsah

Brno - Zlín 2:1Stav série 3:2Kometa má postupový mečbol, do Zlína jede s třetím vítězstvím v kapse

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Dujsík 1 : 0
42. Burian 2 : 0
56. Kotvan 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Brna porazili ve čtvrtečním čtvrtfinále play off extraligy Zlín 2:1 a jsou blízko postupu mezi čtyřku nejlepších. Kometa se ujala vedení v sérii 3:2 a v sobotu může na ledě soupeře rozhodnout o svém postupu. Páté vzájemné utkání ovládli oba brankáři.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Dujsík z Brna se raduje z gólu do zlínské sítě.

Článek
Fotogalerie

Brněnské góly vstřelili Tomáš Dujsík a Vilém Burian, velký podíl na vítězství Brna měl brankář Marek Čiliak, kterého překonal až čtyři minuty před koncem Oldřich Kotvan. Šesté utkání je na programu v sobotu od 16:20 ve Zlíně.

Trenér Komety Vladimír Kýhos oproti poslednímu nevydařenému duelu ve Zlíně nechal odpočívat Hynka Zohornu, kterého nahradil Ostřížek. Místo nemocného Jana Hrušky se objevil v prvním útoku Roman Erat, jenž v základní části extraligy nastoupil pouze k jednomu utkání. Kouč Zlína Rostislav Vlach vsadil na vítěznou sestavu z předchozího zápasu.

Po většinu první třetiny byl Zlín aktivnější, převyšoval soupeře pohybem a z tlaku si vypracoval více příležitostí. Největší měl v 10. minutě v přesilovce Jakub Svoboda, jenž ujel domácím zadákům, jeho sólo ale zneškodnil brankář Čiliak, jenž byl pro Zlín hlavní překážkou.

Dujsíkův gólový návrat z trestné lavice

Kombinace Komety postrádaly lehkost, největším úskalím byl přechod středního pásma. Navzdory tomu první gól vstřelili Brňané. Obránce Dujsík po návratu z trestné lavice dostal přesný pas od Čermáka a střelou nad vyrážečku překonal brankáře Kašíka.

Po vedoucím gólu se průběh zápasu otočil. Kometa převzala režii, v úvodu druhé třetiny při přesilovce Čermák trefil tyč. Snaha o rychlý přechod do protiútoků pomáhala domácímu týmu do tlaku, Berani měli největší problémy při soupeřových přesilovkách, kdy se často nemohli dostat z obranného pásma a zachraňoval je brankář Kašík. Pokud hrál Zlín v plném počtu, hrozil nebezpečnými brejky, kterým ale chybělo přesnější zakončení.

Do třetí třetiny vstoupil Zlín se snahou o útočný hokej, na otevření hry ale doplatil. Ve 42. minutě po Koreisově akci našel Vondráček volného Buriana, který přidal druhý gól. Kometa propásla následně možnost zvýšit náskok při 81 sekund dlouhé přesilovce pět na tři.

V nervózním závěru dostali desetiminutové tresty zlínští útočníci Okál a Čajánek, hostům se pak čtyři minuty před koncem podařilo zkorigovat výsledek gólem Kotvana. Zlín se ještě pokusil minutu před koncem hrou bez brankáře o vyrovnání, Kometa už ale těsné vítězství uhájila.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Kometa Brno - PSG Zlín 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. Dujsík (L. Čermák, J. Káňa II), 42. Burian (Vondráček, Koreis) - 56. Kotvan (Köhler). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:9, navíc Okál, Čajánek (oba Zlín) oba 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 3:2.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, V. Němec, Erat - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Zlín: Kašík - A. Holík, Žižka, Marušák, Valenta, Kotvan, Urbanec - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - J. Svoboda, Leška, Kubiš - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice