Hlavní obsah

Finále extraligy v Litvínově bylo za hodinu vyprodané

Litvínov

Jen něco málo přes hodinu trval dnes v Litvínově předprodej vstupenek na domácí zápasy Vervy ve finálové sérii play off extraligy proti Třinci. Severočeši, kteří jsou při vedení 2:0 na zápasy jen dva krůčky od zisku prvního titulu v klubové historii, se tak mohou těšit na podporu vyprodaného hlediště.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovští fanoušci čekají ve frontě na vstupenky.

Článek

Přestože lístky šly do prodeje až dnes ráno, hodně živo bylo u pokladen již od pondělního večera. Vůbec první fanoušek přišel v 17 hodin, tedy více než 15 hodin před jejich otevřením. Soudržnost s mužstvem spojená s nadějí, že teoreticky již ve čtvrtek může dojít na mistrovské oslavy, byla pro několik desítek fanoušků natolik silná, že neváhali u pokladen strávit celou noc. Na pomoc přijela dokonce i policie a rozdávala horké nápoje.

"Ta euforie se stupňuje a je neskutečná. Začali jsme čtvrtfinále, člověk cítil tu energii tady všude kolem stadiónu i ve městě. Přešli jsme čtvrtfinále, najednou semifinále a my jsme i to zvládli. Lidé jsou v takové euforii, strašně dlouho se to finále tady nehrálo a oni si to zaslouží," řekl ČTK útočník Martin Ručinský.

"Ale ono to začalo už v sezóně, která byla z naší strany celá dobrá. Lidé chodili, hráli jsme dobrý hokej, navíc atraktivní a ty návštěvy jsme měli neskutečný. Teď je to pro ty fanoušky ta třešnička na dortu. A já doufám, že to uválcujeme a strhneme na svou stranu. Doma jsme silní. Náš stadión a fanoušci... Vím, že není pro ostatní mužstva jednoduché tady hrát," doplnil čtyřiačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana.

Posledním možným záchvěvem naděje jak získat lístky, jsou nevyzvednuté rezervace permanentkářů, ale sotva lze očekávat, že si bude chtít někdo finále v Litvínově po dlouhých 19 letech nechat ujít. Ti, na něž se nedostane, mohou zamířit za atsmosférou alespoň na náměstí v Litvínově a Mostě, kde se uskuteční projekce z finálových duelů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice